Een nieuwe ervaring

Gisteren mocht ik voor het eerst proefdraaien in één van de restaurants hier in het dorp. Ik wilde wel eens zien of het echte restaurantwerk ook wat voor mij zou zijn. Ik wilde wat meer te doen hebben, dus ik dacht, laat ik het proberen. Bij het eerste gesprek met de chef bleek al dat werken in een Grieks restaurant niet zomaar iets is. Dagen draaien van minimaal 12 uur is normaal en je hebt eigenlijk geen vrije dagen. Daar ging bij mij al een belletje rinkelen, want zo hard wil ik helemaal niet werken;-)

Maar ik wilde het wel proberen, ik had een goed gevoel bij de chef en het restaurant, dus ik ging aan de slag. ‘s Middags even langs geweest om het menu te bekijken en af te spreken wat ik zou gaan doen. De eerste avond zou ik gewoon meekijken en daar helpen waar het kon. Nou dat bleek op bijzonder weinig momenten zo te zijn. De chef en zijn rechterhand pakten natuurlijk direct alles op wat er binnenkwam en met een routine maakten ze alles in hoog tempo klaar. Ik keek mijn ogen uit naar de snelheid waarmee het ging. Het enige wat ik echt heb klaargemaakt is garlic bread, en wat sausjes. Verder heb ik geloof ik een paar keer tzatziki op bordjes geschept en geholpen met het afmaken van de borden. Niet echt iets om trots op te zijn…. Maar voor een eerste keer viel het natuurlijk ook wel mee.

Ik ontdekte alleen dat dit werk echt niet voor mij is weggelegd. Het enige wat je gedurende de avond doet is gerechten afmaken en zorgen dat het vlees of de vis wordt gebraden of dat de gerechten die al klaar zijn (als moussaka en kleftiko) opgewarmd worden. En dat is nu net waar voor mij nu niet de uitdaging zit. Ik wil experimenteren met eten, nieuwe recepten uitproberen. En ik vind het dan ook nog leuk om dat in een huiselijke setting te doen, niet in een restaurant waar je eigenlijk geen echt contact hebt met je gasten.

Dit bevestigde mij erin dat ik echt mijn eigen ding moet gaan opzetten. Met de principes die ik belangrijk vind. Ik kijk er erg naar uit dit te gaan doen. En dan ben ik ook nog in de luxepositie dat ik dat mag doen op een heerlijk zonnig eiland!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s