Restjes!!

En hoewel ik misschien met mijn kookacties wel helemaal NIETS doe aan een beter milieu heb ik het dit weekend toch weer gepresteerd om een heerlijke restjesmaaltijd op tafel te zetten.

Afgelopen weekend vierden we dat mijn ouders 35 jaar getrouwd zijn. Een hele prestatie al zeg ik het zelf, want ik krijg al cold feet binnen een jaar….. maar dat terzijde, want het gaat hier natuurlijk over eten. Het hele weekend hebben we vreselijk veel gegeten. Vrijdagavond deden we het simpel met pasta met rode saus en apple crumble als toetje.

Zaterdag kookte mijn moeder die als eerbetoon aan haar vader allerlei gerechten had gemaakt uit een kookboekje uit 1975, wat hij heeft uitgegeven. Echt bijzonder, ook toen maakten ze al aparte, vernieuwende combinaties als kleine krentebolletjes met een mengsel van vlees en vis, heel klein gemalen en dan even verwarmd in de magnetron. Echt bijzonder lekker! En hulde ook voor haar eigengemaakt Tiramisu, zonder koffie en cacao, maar met aardbeien. Dat recept moet ik nog even van haar pikken, want dat ga ik zeker een keer proberen!

Gisteren maakte ik een klein buffetje voor 6 personen, de overblijvers om het zo maar te zeggen. Zondagavond blijft in de familie toch een avond dat met het bord op schoot voor de tv wordt gegeten als het zo uitkomt, want er moet wel StudioSport worden gekeken. En ja dan baal ik er stiekem toch wel van dat er meer aandacht uitgaat naar de tv dan naar mijn eten…..

Ondanks dat vond iedereen het heerlijk. Jet had tzatziki gemaakt met Griekse yoghurt, ik een pastasalade met bijna alles wat er nog in de koelkast lag (boerenkaas, spekjes, haricot verts, zilveruitjes, olijven, kerstomaatjes, komkommers, snelle dressing van olijfolie, witte wijnazijn, zout, peper en oregano), haricot verts uit de oven met salami, pepperonata (een hit uit het assortiment van Fattoria La Vialla) en daaroverheen geraspte kaas, verder worst (van de beste slager uit het dorp) in een saus van slagroom met ketchup, sjalotjes en kruiden en ook daar geraspte kaas overheen en nog wat geroosterde broodjes. Zoals gezegd, iedereen genoot ervan èn het waren weer gerechten die niemand eerder had gegeten.

Lang leve de inspiratie en het steeds maar blijven vernieuwen met restjes!

3 thoughts on “Restjes!!

  1. What? Tiramisu with neither coffee nor cocoa? I don’t think you can call it Tiramisu. I love eating leftovers though, and I’m sure anything you cook would be wonderful.

    • I think you’re right, but at least there was the creamy taste of tiramisu and the tiramisu cookies (don’t know the english name for it, dutch translation would be long fingers;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s