Spruitjes en suikerbrood

Afgelopen dagen heb ik weer een beetje gekookt. Het voor- en nadeel van geen eigen huis (en dus geen eigen keuken) is dat je niet veel hoeft te koken en toch niet uit eten hoeft. Mijn moeder kookt elke dag zelf en eigenlijk is ze het niet echt gewend dat er iemand in haar keuken opeens haar eigen ding doet. Dus doe ik dat alleen als ze zelf hard aan het werk is en ik toch niets te doen heb.

Afgelopen vrijdag heb ik voor een aantal van mijn jaarclubgenootjes een toetje gemaakt. Iets wat ik zelf al heeel lang een keer wilde uitproberen en wat echt een mega-succes was. Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs. Het ijs had ik niet zelf gemaakt dit keer, het suikerbrood ook niet, maar het resultaat was geweldig! Het is zo simpel, maar het was geweldig, zeker de reacties. Ondanks dat het vreselijk machtig was, wilde iedereen een tweede ronde!! Die houden we erin! (en het enige wat je dus hoeft te doen is een mengsel maken van melk, eieren, suiker (indien gewenst) en kaneel, daar doop je de plakjes suikerbrood in en die bak je in boter tot ze bruin zijn, serveren op een bordje met een bolletje kaneelijs)

Vandaag mocht ik thuis wel koken. Vorige week had ik het met vriendinnetjes al over het maken van spruitjes op een andere manier. Ik was er zelf nog niet helemaal aan toe, maar mijn moeder had de spruitjes in huis gehaald. En gezien het feit dat het seizoensgroenten zijn en goed om mee te experimenteren, ging ik maar weer eens met mijn creativiteit aan de slag.

Het werd een hartige taart met spruitjes, gerookte zalm, zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zelfgemaakt deeg (natuurlijk), de spruitjes even gekookt (een minuut of 8), gemengd met de gerookte zalm en de zongedroogde tomaatjes en een mengsel daarover heen van 2 eieren, 200 ml melk, geraspte kaas, zout, peper, oregano en basilicum. Dit geheel op 200 graden ongeveer 25 minuten in de oven en smullen maar…. Hoewel…… het werd niet door iedereen gewaardeerd. De volgende keer maak ik de spruitjes wat kleiner, dan heb je nog minder het idee dat je spruitjes eet en wordt het geheel nog smakelijker!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s