Bicerin a Torino

Zondagmiddag in Turijn. Het is koud en het regent. En toch is de stad gehuld in dat wat deze stad zo bijzonder maakt. De zoektocht naar goed eten. Het is 13.00 uur en ik loop met Marta door Via Roma naar Via Garibaldi. Halverwege komen we een markt tegen. En ondanks de regen lopen we er naar toe. Want we willen weer even voelen hoe het is om hier te wonen. Eerst proeven we iets wat lijkt op advocaat, daarna proeven we de chocoladevariant. Verder op de markt een stand met een gigantische diversiteit aan magor, onder andere met truffel, champagne en peperoncino.

Magor con champagne

Een weldaad voor de tong en we mogen hier echt alles proeven, ook al kopen we niets. Omdat we bijna bevriezen van de kou en de regen, lopen we door Via Garibaldi naar Piazza della Consolata. Onderweg zien we in de buurt van Via Milano nog een markt, met nog meer eten….. Wat een genot, maar we besluiten eerst even op te warmen en de originele Torinese Bicerin te drinken.

Het is druk in Caffè Cioccolateria Al Bicerin (Locale Storico dal 1763). Hier serveren ze het oude recept wat al sinds 1763 geschonken wordt. We vinden nog een plaatsje voor 2 personen, vlak bij de bar. Daar kunnen we zien hoe ze deze lekkernij klaarmaken, koffie, chocola en room.

Bicerin

Ondanks dat ik vorig jaar had besloten nooit meer chocolademelk of koffie te drinken, wil ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Het is wat mij betreft echt een winters drankje en vorig jaar in de zomer heb ik het dus niet gedronken. Nu pas het goed en we warmen echt op. Vooral vanwege de warmte van de drank en de hitte binnen door de hoeveelheid mensen die er is.

We gaan snel weer naar buiten als onze glazen leeg zijn. Op naar nog meer eten en drinken om mee naar huis te nemen. We halen worstjes, kaasjes, wijn en gaan op weg naar huis. Daar genieten van een heerlijk aperitivo met onze net gekochte waren.

La vita è bella!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s