Eten in Turijn!!

Truffel (foto geeft beetje vreemd licht)

Vrijdagavond borrel ik met Marta en Fabrizio, met een heerlijke salame, gorgonzola en toma en een fijne prosecco. Daarna eten we  bij L’Oca Fola. Als we aankomen staan de eerste hapjes al op tafel, salame en prosciutto. Daarna prei met een saus van ansjovis, een hartig taartje en een klein beetje rauw vlees. Daarnaast nog een hartig soort pannacotta. Als hoofdgerecht voor mij gnocchi, voor Marta rauw vlees met witte truffel en voor Fabrizio crespelle con fonduta (crepe gevuld met fonduekaas). Fabrizio eet daarna nog een gerecht met een soort van ingewanden, niet echt mijn favoriet. Als toetje eten we pannacotta met caramelsaus en een chocoladepuddingcakeje.

Zaterdag gaan Marta en ik winkelen. Het is alweer een prachtige dag, dus heerlijk om door de stad te lopen. We eten bij Dolce Torino kleine hapjes en proeven macarone (kleine zoete koekjes van opgeklopt eiwit en ertussen een schuimlaag, in allerlei verschillende smaken). Daarna gaan we naar Grom (een van de bekendste ijswinkels van Italie), in eerste instantie voor een ijsje, maar als we zien dat ze warme chocola hebben gaan we daarvoor. Ze hebben zelfs een warme chocola met ijs, dus dat is voor mij op dat moment de beste combinatie;-)

Grom

Onderweg naar huis lopen we nog even langs mijn favoriete visboer op de markt. Hij herkent me en we hebben een leuk gesprek. Marta is meteen geinspireerd en gaat volgende week terug om vis te gaan kopen en zelf klaar te maken. Vandaag kopen we niets, want ‘s avonds gaan we borrelen met een groep vrienden die we al ruim een jaar niet meer hebben gezien. In Turijn (en waarschijnlijk ook andere Italiaanse steden) is borrelen een waar feest. Je bestelt een drankje waar je iets meer voor betaald dan normaal (meestal tussen de 6 en 8 euro). En daarbij wordt door het café waar je borrelt een enorme hoeveelheid aan hapjes geserveerd. Je mag zoveel nemen als je wilt. In het verleden noemde men het Aperitivo, tegenwoordig wordt er door sommige cafés zoveel geserveerd dat het is omgetoverd tot Apericena (wat een samenvoeging is van het woord aperitivo en cena (het Italiaanse woord voor diner). Als we uitgeborreld zijn hebben we toch nog meer honger en gaan we op zoek naar pizza. Om de hoek weten we een erg fijne pizzeria, Le Rondini, en hoewel ze al bijna dicht gaan (het is ondertussen bijna 00.00 uur) worden we met veel plezier ontvangen en eten we nog een geweldige pizza!! Daarna borrelen we nog lekker verder.

De volgende dag lunch ik bij Marta en Fabrizio. We hebben twee verschillende soorten heerlijke pasta’s, de een met gorgonzolasaus de andere met pesto uit Genova, de enige echte! Voor de nodige vitamines tover ik een salade in elkaar met dat wat er in huis is. Tomaat, avocado, granaatappel, gorgonzola, wortel en een beetje vers geperst sinaasappelsap!!

Op weg naar Claudia lopen Marta en ik langs Café Lumière, we hebben nog zin in iets zoets. We zien dat ze een enorme hoeveelheid chocola hebben en we nemen twee grote stukken mee. Het is zachte chocola, de een met caramel en de ander met nootjes. We drinken thee en eten chocola. Kan het leven nog fijner??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s