Bagna cauda eten en bezoek aan Pastecceria Bisco

Gisteren ben ik samen met Rachel (een kennis van school vorig jaar) rond gaan rijden op zoek naar een ambachtelijke pattisserie in Costigliole d’Asti. Het was een hele toer om er aan te komen en dan vooral te ontdekken dat de pasticceria dicht is……

We kijken even naar de openingstijden en zien dat ze tijdens de lunch gesloten zijn. We lopen verder naar het eerste (en enige?) restaurant, Caffè Roma, wat we zien en bekijken het menu. Dat ziet er niet slecht uit en we zien op de deur de Slow Food signs al staan. Dat betekent in ieder geval dat ze met de juiste producten werken!

Bagna cauda

We gaan zitten en bekijken het menu wat uitgebreider. We kiezen beide eerste voor een pasta en daarna het traditionele Piemontese wintergerecht, Bagna cauda. De pasta is fantastisch (ravioli van spinazie, gevuld met ricotta met kruiden en daarover heen de meest geweldige tomatensaus die ik ooit heb geproefd). Bagna cauda is iets waar je van moet houden, maar eigenlijk is het idee wel heel erg leuk. Bagna cauda is een soort fondue, maar dan gemaakt van olijfolie, knoflook en ansjovis. Het wordt warm gehouden op een theelichtje en je doopt er groenten in. Het is een leuke manier van eten, de smaak is heel apart, maar wel lekker. En het eet natuurlijk heel gezellig.

Als toetje neem ik een bunet, ook weer een typisch Piemontees recept. Het is niet echt een cake, ook niet echt pudding, het zit er een beetje tussen in. Het smaakt goed!!

Daarna vervolgen we onze toer naar Bisco, de patisserie. Ze zijn gelukkig open, ook al is het nog geen drie uur. We kijken wat rond en Rachel wijst me op de producten die speciaal zijn in deze patisserie. We praten wat met de verkoopster, maar helaas heeft de patissier zelf geen tijd voor ons. We nemen wat specialiteiten mee en gaan terug naar huis.

One thought on “Bagna cauda eten en bezoek aan Pastecceria Bisco

  1. Pingback: Onderweg…. « Hier word ik blij van

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s