Film: Stop eating banana’s

Dit is weer een van die filmpjes waarbij ik me eens te meer afvraag, weten we wel wat er allemaal gebeurt met ons eten, voor we het eten? We zijn zo gewend aan het eten van bananen, dat we niet denken aan de manier waarop ze geproduceerd worden. Zelfs al is er maar de helft waar van wat er in dit filmpje wordt gesuggereerd, ik ga nog duidelijker letten op wat ik koop en eet. Toevallig heb ik al een tijdje geen bananen meer gegeten, voornamelijk omdat bananen altijd van ver komen en de bananen die wij eten in mijn ogen gemanipuleerd zijn.

Zie voor meer informatie ook: http://www.bananasthemovie.com

Bron: Fairfood.org

2 thoughts on “Film: Stop eating banana’s

  1. nou dat is wel heftig!!! moet ik hieruit concluderen dat bananen zwaar giftig zijn??? we hebben hier toch wel mensen die dit kunnen controleren???
    ik word hier niet goed van! ik eet dagelijks zeker 1 of 2 bananen, mijn kleinkind is er ook dol op…. wat nu??

    • Het is mij niet bekend dat de banaan giftig is. Ik wil met het bericht aangeven dat de manier waarop bananen worden geteeld niet mensvriendelijk is. De bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden zijn schadelijk voor de bananentelers. Zij strijden voor betere werkomstandigheden. Zelf werk ik graag een beetje mee aan een mooiere wereld en goed geproduceerd voedsel voor iedereen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s