Culinair bezig..

Gisteren deed ik een dagje culinair Den Haag. Ik begon de dag met een lunch met een oud-collega. We spraken af bij Blooming, op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Anna Paulownastraat. Een ruime lunchplek, lekker licht en veel ramen. Tot mijn verrassing is de kaart veelal biologisch en staan er heerlijke salades op de kaart. Er is biologische appelsap te krijgen en alles wordt zelfgemaakt. Behalve het brood, dat komt van Vanmenno. Ik houd het alleen bij een salade met coquilles en gamba’s.

Omdat ik toch de hele dag in Den Haag ben ga ik even langs bij de Vegetarische Slager. Het is een winkel met een assortiment van vleesvervangers, producten gemaakt op basis van plantaardige eiwitten. Zo vind je in het schap onder andere Teriyaki, Yakitori, gehaktballen, shoarma en gehakt, alles gemaakt van soja. De producten naast deze vleesvervangers zijn producten van Renee Voltaire uit Zweden. Deze producten worden bij de vervaardiging niet warmer gemaakt dan 47 graden celcius. Dit is beter voor de producten, omdat ze op deze manier hun voedingsstoffen beter vasthouden. Helaas kan ik geen vleesvervanger meenemen, omdat ik nog de hele dag onderweg ben, dus besluit ik alleen een zakje quinoa mee te nemen.

Die heb ik vandaag uitgeprobeerd en hoewel ik absoluut geen vergelijkingsmateriaal heb met andere quinoa’s vind ik dat het erg goed smaakt. Ik maak het klaar met gegrilde pompoen uit de oven en gebakken schorseneer. Die toch veel makkelijker schoon te maken waren dan ik dacht, gewoon het bovenste stukje vasthouden om geen vieze vingers te krijgen, met een dunschiller schillen, in stukjes snijden en direct in water met azijn gooien. Ik bak ze zoals in dit gerecht van Rozemarijn (maar voeg geen avocado toe). Daarna haal ik de pompoen uit de oven en voeg deze toe, samen met de quinoa. Ik baal dat ik geen fototoestel heb om het vast te leggen, want ik ben echt super enthousiast over het resultaat. Het is een gerecht wat toch wel wat tijd kost om klaar te maken, maar het is weer eens iets anders en het smaakt echt heel goed. Helaas weer geen publiek vandaag wat met me mee kan testen, dus of het echt goed is, weet je alleen door het zelf uit te testen!

One thought on “Culinair bezig..

  1. Pingback: Quinoa | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s