Site: Ztrdg

Een van de leukste sites op het gebied van eten is ZTRDG.nl, een site met recepten om je te laten koken met datgene wat het seizoen te bieden heeft. Met lokaal geproduceerde en (liefst) biologische ingrediënten. ZTRDG staat voor: eerlijk, puur eten.  Naast recepten vind je op de site ook allerlei adresjes van leuke winkels en producenten van puur en eerlijk eten. ZTRDG is een maandelijks online magazine met leuke recepten en leuke adresjes. De seizoensproducten van dat moment staan centraal en ZTRDG laat je zien wat voor moois je daarmee kunt maken.

Het idee van ZTRDG komt voort uit de gedachte dat je in het weekend tijd hebt om uitgebreid gaat koken en boodschappen te doen. De tips en recepten op de site passen heel goed bij een culinaire zaterdag!

Ik ga me binnenkort buigen op onderstaand recept. Voor veel meer recepten ga je naar ZTRDG.nl.

Ztrdg.nl

Panforte met noten en gedroogd fruit – Zoet – Voor 14 personen – 15 minuten (+ 30 min. oventijd)
100 g hazelnoten
100 g pistachenoten
100 g gedroogde dadels
100 g gedroogde abrikozen
100 g bloem
100 g suiker
100 g honing
1 tl kaneel
1 tl korianderzaad
½ tl witte peper
1 snufje zout
50 g boter
bakpapier

Snij het gedroogde fruit in stukjes. Meng alle ingrediënten behalve de suiker, de honing en de boter. Doe de suiker en de honing in een pannetje met 1 el water. Roer even door en zet op een laag vuurtje. Kook deze stroop op tot 130 °C (als je een thermometer hebt), of doe een heel klein beetje van de stroop in koud water en kijk of het een stevig bolletje wordt. Roer de boter door de suikerstroop.

Vet een lage passende vorm in met een klein beetje boter. Bekleed de vorm met bakpapier.

Meng de hete stroop heel snel met alle droge ingrediënten en doe dit geheel in de bakvorm. Duw eventueel met natte handen aan. Dit moet heel snel gebeuren want de stroop koelt snel en wordt onhandelbaar. Zet de vorm 30 min. in een warme (150 °C) oven. Duw het geheel nog even met natte, koele handen (voorzichtig!)aan. Laat helemaal afkoelen en snij de panforte in de gewenste vorm. Lekker met pittige (oude Hollandse) kaas, maar ook zo bij de koffie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s