Weekendje Salzburg

Dit weekend was ik met mijn lief in Salzburg. We begonnen het weekend op donderdagavond in Zell am See, omdat hij nog moest werken tijdens de après ski in Crazy Daisy. En geheel in strijd met mijn gezonde leven begonnen we het weekend met spritzers voor mij en biertjes voor hem. Licht aangeschoten besloten we dat we toch maar geen pizza gingen eten, maar dat we gingen eten bij restaurant Living Max. Living Max staat voor plezier en harmonie, voor een positieve, affirmatieve, verrijkende, innovatieve aanpak … voor pure levensvreugde. Ik was al eerder getriggerd hier eens te eten, omdat ze werken met lokale en seizoensproducten. De kaart is dagelijks wisselend, maar verrassend genoeg stond er niets vegetarisch op de kaart. Wel verschillende gerechten met vis. Op het eerste gezicht niet echt mijn gerechten. Gelukkig bleek dat ze wel een vegetarisch gerecht hadden en dat er een saladebar was. Ik liet me verrassen. De salade was erg simpel, veel groene blaadjes en een iets te zure dressing. De soep die Arjan at was wel goed van smaak, maar niet heel bijzonder. Het hoofdgerecht bestond voor mij uit een hartige taart met brocolli en heel veel kaas. Arjan vond zijn hoofdgerecht met vis niet echt bijzonder. We waren dus niet zo heel erg enthousiast. Misschien goed om nog eens te proberen als we niet gedronken hebben…..

De volgende dag vertrekken we richting Salzburg. Vrijdag doen we niet zo veel, zaterdag gaan we weer wat meer culinairs doen. We beginnen de dag met koffie en taart bij Demel, een gezellig ingerichte bar waar ze geweldig lekkere en mooie taarten serveren. Arjan eet een taartje met kastanje wat er prachtig uitziet en ik neem een taart met noga en chocola. Een enorme bom, vooral veel chocola en ik miste de noga een beetje. Maar het was de moeite waard. Ook de thee die geserveerd werd, verse thee in een potje, was goed.

‘s Avonds gaan we op zoek naar een Italiaans restaurant uit de streek Puglia (wat in het Nederlands Apulië heet, maar wat ik zo raar vind klinken dat ik gewoon de Italiaanse naam aan houd), La Bruschetta. Als we daar aan komen zien we een oud pand, waar bijna niemand is. Het is niet aantrekkelijk, maar volgens het boekje een goed restaurant. We proberen het uit, vaak is het toch zo dat de keuken beter is dan de uitstraling en volgens het boekje wordt alles zelfgemaakt, ook de pasta. Het restaurant wordt gerund door moeder en dochter. We worden uitgenodigd ons eten uit te zoeken in de vitrine. Daar liggen heerlijke pasta’s, vis en vleesgerechten. Ik neem als voorgerecht buffelmozzarella, Arjan kiest voor bruschetta met garnalen en tomaat. Het smaakt allebei fantastisch. De mozzarella is (als altijd) een streling voor de tong. Als hoofdgerecht nemen we pasta, ik ga voor de truffelravioli, Arjan neemt lasagna met zalm en brocolli (weer die brocolli). Het smaakt goed en we krijgen een gesprek over de manier van eten in Italië, omdat Arjan zich afvraagt waarom er geen salade geserveerd wordt bij de pasta. Voor mij is dat de charme van het eten. Eenvoud op je bord, weinig ingrediënten en alles na elkaar. Het nadeel is dan dat je veel eet. Hoewel Arjan nog wel behoefte heeft aan een groot stuk vlees, houden we het bij alleen nog een toetje na, pannacotta. Die geserveerd wordt met slagroom en chemische sausjes. Jammer, de pannacotta is hard, veel te veel opgestijfd en smaakt niet zoals het hoort. De maaltijd sluiten we natuurlijk af met een glaasje limoncello.

Zondag borrelen we bij Wein & Co waar we genieten van verschillende Oostenrijkse wijnen en kaasjes (die waarschijnlijk niet allemaal uit Oostenrijk kwamen). Als we weggaan krijgen we een kortingsbon om in de winkel nog wijn te kopen. Dat doen we niet, want we hebben wel genoeg gedronken, wel vinden we een speciale valentijnsverpakking van Tea & Cookies van Today was Fun. Een box met thee en koekjes. Helaas ligt er in ons appartement geen thee-ei om de verse thee in klaar te maken, dus eten we alleen de biologische handgemaakte koekjes (die helaas per twee verpakt zitten in plastic), die erg goed smaken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s