Duitsers en Italianen blijken de meest frequente gebruikers van biologisch voedsel te zijn. Meer dan een kwart van hen consumeert biologische producten op een wekelijkse basis. In Nederland eten we echter het minst vaak biologisch: 20% eet wekelijks biologisch. De hoge prijs en het berperkte aanbod weerhouden mensen ervan biologisch te consumeren. Dat blijkt uit onlangs verschenen European Health & Nutrition-onderzoek van TNS NIPO.
Als Nederlanders dan voor biologische producten kiezen, zeggen ze meestal voor groenten (51%), eieren (48%) en vlees (42%) te kiezen, gevolgd door fruit (38%), olie (32%), aardappelen (25%) en melk (23%). In de rest van Europa is de verdeling niet veel anders. Het minst laten we ons verleiden door biologische sauzen (4%) en delicatessen (3%). Motivatie Prijs grootste barrière bron: TNS NIPO, 18/02/11, via http://www.agriholland.nl |
Pingback: Tweets that mention Duitsers en Italianen eten het meeste biologisch, Nederlanders het minst | Alles over eten -- Topsy.com