Duitsers en Italianen eten het meeste biologisch, Nederlanders het minst

Duitsers en Italianen blijken de meest frequente gebruikers van biologisch voedsel te zijn. Meer dan een kwart van hen consumeert biologische producten op een wekelijkse basis. In Nederland eten we echter het minst vaak biologisch: 20% eet wekelijks biologisch. De hoge prijs en het berperkte aanbod weerhouden mensen ervan biologisch te consumeren. Dat blijkt uit onlangs verschenen European Health & Nutrition-onderzoek van TNS NIPO.

Als Nederlanders dan voor biologische producten kiezen, zeggen ze meestal voor groenten (51%), eieren (48%) en vlees (42%) te kiezen, gevolgd door fruit (38%), olie (32%), aardappelen (25%) en melk (23%). In de rest van Europa is de verdeling niet veel anders. Het minst laten we ons verleiden door biologische sauzen (4%) en delicatessen (3%).

Motivatie
In Nederland is het welzijn van de dieren de belangrijkste motivatie om biologisch te gaan eten. Daarmee is ons land in Europa uniek in z’n soort. In andere Europese landen worden biologische producten vooral gegeten omdat ze gezonder zijn. Daarna volgen een betere smaak en het welzijn voor het milieu als doorslaggevende redenen.

Prijs grootste barrière
Voor Europeanen is prijs de grootste barrière voor het eten van biologische producten. Een groter aanbod en betere beschikbaarheid zouden ook meer mensen aansporen om biologische producten te gebruiken. 81% van de Nederlanders die af en toe biologisch eten zegt vaker biologisch te zullen eten als de prijzen van biologisch voedsel omlaag gaan. Als het aanbod groter zou zijn, zou bijna een kwart van de Nederlandse bevolking vaker voor biologisch te kiezen.

bron: TNS NIPO, 18/02/11, via http://www.agriholland.nl

 

One thought on “Duitsers en Italianen eten het meeste biologisch, Nederlanders het minst

  1. Pingback: Tweets that mention Duitsers en Italianen eten het meeste biologisch, Nederlanders het minst | Alles over eten -- Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s