Foodwatch: weet jij wat je eet?

E-nummers, onduidelijke toevoegingen, kleur-, geur- en smaakstoffen, weet jij wat je dagelijks naar binnen werkt? Kijk je wel eens op de ingredientenlijst van de producten die je koopt en snap je wat er staat? Waarschijnlijk niet, of je moet een studie hebben gemaakt van alle e-nummers die er bestaan. Dat is nogal een werk, maar het kan.

Producten die in de supermarkt liggen worden vaak aangeprezen als zeer gezond, goed voor de lijn of speciaal voor kinderen. Een heleboel van deze slogans zijn misleidend en niet waar. Deze producten zouden verboden moeten worden, maar door slim om te gaan met de regels, komen de producten wel in de schappen terecht.

Foodwatch is een onafhankelijke consumentenorganisatie die strijdt tegen de macht van de voedselproducenten. Zij willen dat voedselproducenten ons duidelijker voorlichten over dat wat er in producten zit. Op de site van Foodwatch vind je allerlei producten die getest zijn op de claims die door de voedselproducenten worden gemaakt en de campagnes die ze voeren, bijvoorbeeld tegen genetisch gemanipuleerd voedsel.

Ook op de site vind je de Schijf van Vijf in een nieuw jasje, de Schijf van Misleiding (zie foto).

Wil jij ook weten wat er in je eten zit en hoe je beter kunt opletten bij wat je koopt? Kijk dan op foodwatch.nl en word donateur!

One thought on “Foodwatch: weet jij wat je eet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s