Sushi maken

Gisteren weer een nieuwe uitdaging. Op z’n minst een keer in mijn leven wilde ik het zelf maken, Sushi. Ik ben er verslaafd aan en waar ik ook ben ter wereld, overal zoek ik een sushi-restaurant op. Omdat het zo’n pure manier van eten is en zo simpel, vind ik het heerlijk. Toch dacht ik ook hierbij weer dat het wel eens een drama kon worden met de bereiding. Het bleek mee te vallen.

Dus maakte ik gisteren een grote schaal sushi. Ik begon met de wat simpele vormen, temaki (handroll), nigiri (rijstbal met vis erop) en maki (een rol met rijst en een vulling). Als vulling gebruikte ik komkommer, avocado, wortel (die ik even gekookt had om het iets zachter te maken), tonijn en coquilles. Ik had gelukkig een kookboek waarbij alle handelingen duidelijk uitgelegd stonden. Dus ik kon goed aan de slag. De rijst plakte wel enorm, maar toen ik erachter kwam dat het insmeren van je handen met een mix van rijstazijn en water wonderen doet, ging het vervolgens heel erg soepel.

Bij de eerste rollen kwam de rijst nog hardnekkig door de zeewier heen, daarna werd het eindresultaat toch wel heel mooi. En het smaakte gewoon zelfs zoals in mijn meest favoriete sushi-restaurants.

Of dat nou aan mij lag of aan de eenvoud en smaak van sushi?? Mijn sushi-mat gaat in ieder geval mee op reis, dan kan ik het straks overal ter wereld zelf maken!

One thought on “Sushi maken

  1. Ik heb hier al meer dan een jaar een “sushipakket” liggen dat ik eens van een vriendin kreeg. Omdat ik niet goed wist hoe ik ermee uit de voeten kon, had ik er zelfs een receptenboekje bij gekocht. En toch is het er nooit van gekomen om zelf sushi te maken. Ik ben bang voor het gepruts denk ik. De norivellen heb ik ondertussen zelfs al weg moeten gooien wegens over datum. Alleen de rijstazijn gebruik ik soms in een Aziatische dressing ofzo. Jouw post heeft me echter wel weer wat moed gegeven om er mee aan de slag te gaan. Dus wie weet binnenkort…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s