Recensie: De Bourgondiër

Als afsluiting van mijn (ietwat lange) logeerpartij bij mijn ouders eten we bij De Bourgondiër in Schagen. Ik wilde eindelijk wel weer eens ‘echt’ uit eten en dit restaurant werkt met producten uit de streek en het seizoen. De Bourgondiër heeft het allemaal, met daarnaast ook nog eens een geweldige ambiance. Het restaurant is ingericht alsof je in een huiskamer zit, ze hebben de ruimte ook echt ruim gelaten, zodat je echt een tafel voor jezelf hebt en niet bij je buurman op het bord kunt kijken.

Als we zitten en onze aperitiefjes besteld hebben, komt de chef-kok, Ferry Kenter, langs. Hij vertelt ons wat zijn dagmenu is en dat klinkt veelbelovend. Wij laten ons verrassen. We kiezen voor het 4-gangen menu,want we willen alles proeven. Ons enthousiasme wordt al beantwoord bij de amuse van gamba, avocadocrème en gefrituurd gambabrood. Het smaakt geweldig, en we smullen van het kleine stukje gambabrood.

Het eerste voorgerecht bestaat uit kalfstartaar in twee variaties. De ene gerold in eigen gerookte zalm, de ander met een stukje zwezerik en aardappelkrullen. Beide goede combinaties, we genieten van elke hap. Dat doen we ook bij het tweede voorgerecht, gebakken coquilles met parmaham, langzaamgegaarde pompoen en beurre blanc. De coquilles waren naar mijn gevoel iets te gaar, maar het geheel was een heerlijke smaaksensatie.

Toen werd het wachten op het hoofdgerecht. Want de tijd tussen de gangen was net iets te lang. Gelukkig maakt het eten en de wijn veel goed, want ook het hoofdgerecht was heerlijk. Lamsvlees van de Lindenhoff in Baambrugge, heerlijk mals en zacht, op een bedje van groene groenten en een lamsjus met rozemarijn en tijm. Gelukkig ben ik parttime-vegetariër, want deze heerlijke gerechten had ik echt niet willen missen.

Als toetje krijgen we een crème van amaretto, rabarbermousse van jonge rabarber uit de kas, een stukje chocola en huisgemaakt bitterkoekjes-ijs. We twijfelen of het ijs wel goed past bij de rest, maar het is toch allemaal heel erg lekker.

We sluiten af met een kopje thee en koffie. Daar is de finishing touch ook weer te vinden. Goede koffie en thee (uit een pot) en nog een kleine traktatie erbij, zelfgemaakte chocoladesoesjes en kleine stukjes appelcarré.

We gaan met een zeer voldaan gevoel naar huis. Voor het eerst in tijden heb ik weer eens gegeten in een restaurant waar het qua eten helemaal klopte. Wat betreft de bediening en de snelheid, daar kunnen ze nog iets op winnen, maar uiteindelijk heeft het eten alles goed gemaakt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s