Naar de markt in Corfu Stad

Gisterochtend, in de stromende regen, ging ik naar de markt in Corfu Stad. Vorig jaar heb ik alleen het toeristische deel van de stad gezien en miste ik het aanbod van goed eten en drinken. Nu ik ontdek dat de stad ook een andere kant heeft, wordt het alleen maar leuker!

De opbrengst na een halfuurtje op de markt

De markt is net buiten het centrum en heeft een grote hoeveelheid vis, groente en fruit. Het is niets vergeleken bij de markt in Turijn, maar het is heerlijk om te ontdekken dat Griekenland meer heeft dan alleen maar de toeristische restaurants met overal dezelfde kaart. Meteen maar wat groente en fruit gekocht voor de rest van het weekend, kan ik weer lekker kokkerellen!

Na de markt was het tijd voor thee, want we waren toen al volledig doorweekt. Dus gingen we naar de bookstore, die niet alleen bookstore is maar ook café. Een leuke sfeer, erg gemoedelijk. Goede thee op de kaart en ‘s avonds af en toe live music!

Toen we weer wat opgedroogd waren, liepen we via een bijzondere route naar de eerste biologische winkel. Heel klein, maar ze verkochten er polenta, rode linzen en biologische eieren. Dus ik kan weer even vooruit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s