Recept: Asperge salade

Ingrediënten (2 personen):

1 pond asperges
150  gram hollandse garnalen
200 gram kabeljauw
halve komkommer

voor de dressing:
o,5 dl azijn
0,5 dl olijfolie
zout en peper uit de molen
2 theelepels franse mosterd
1 eetlepel tomatenketchup
1 kop vers gesneden groene kruiden

Schil de asperges en kook ze in 15 minuten gaar (eventueel met wat zout). Schep ze uit het water en laat ze afkoelen (het water kun je gebruiken voor de vis).

Snijd de kabeljauw in blokjes en kook 3 minuten (in het aspergenat). Laat ook de kabeljauw afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de komkommer in blokjes en de asperges in stukjes van ongeveer  2 cm. Meng alles luchtig door elkaar.

Naar wens kun je de salade eten met warm (stok) brood. Deze hoeveelheid is voldoende als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 – 6 personen. Ook goed als onderdeel van een (salade)buffet.

Bron: Strakinjevel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s