Koken met restjes

Mijn creativiteit komt vaak voort uit koken met restjes. Het zijn dan ook vaak recepten die lastig na te maken zijn, omdat er van alles een beetje in zit, wat ik toch nog over had. Met restjes kun je nog heel veel lekkere dingen maken en je wordt er vaak creatief van. Met overgebleven groenten kun je heel makkelijk soufflés of omeletten maken. Mix de groenten met eieren en bak in de pan of zet in de oven. Overgebleven pasta’s of eenpansgerechten kun je met kaas erover ook heel gemakkelijk in de oven zetten en je hebt weer iets nieuws. Of je maakt er soep van. Van te veel pasta of rijst waar nog geen smaak aan zit, kun je salades maken. Van overgebleven (witte) rijst kun je ook rijstpudding maken.

We gooien met z’n allen veel te veel voedsel weg. Gewoon omdat we weten dat we altijd weer nieuw eten kunnen kopen of omdat we niet weten wat we met de restjes moeten doen. Je hoeft niets weg te gooien, er is altijd wel iets te verzinnen met een restje.

Houd er wel rekening mee dat de voedingswaarde en vitamines afnemen als je een gerecht al een keer hebt opgewarmd. Bij een restjesmaaltijd is het dus altijd belangrijk om ook voldoende verse groente toe te voegen of zorgen dat je gedurende de dag voldoende groente en fruit eet. Restjes zijn bijvoorbeeld een goed lunchgerecht. Dan kun je ‘s avonds altijd weer een verse maaltijd op tafel zetten en ‘s middags eet je eens iets anders dan brood!

Wil je tips of adviezen als je iets over hebt? Mail me en ik help je verder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s