Site: Casa Foresta

Shiitake

Het is helemaal ‘in’ om je eigen groenten te kweken. Lekker vers uit eigen tuin of keuken. Het is altijd leuk om te zien hoe iets groeit en het dan lekker zelf op eten. Ik kweekte ooit zelf tomaten en aardbeien en ik was elke keer weer verrukt als ik uit eigen oogst iets kon eten.

Edwin Flores van Casa Foresta maakte twee jaar geleden de overstap om zijn hart te volgen. Hij wilde in de natuur zijn, wandelingen maken en zien wat je tegenkomt. Hij biedt via zijn site groeibaaltjes aan waarmee je je eigen paddenstoelen kunt kweken. Hiermee kun je zelf oesterzwammen, shiitakes of bijvoorbeeld beukenzwam kweken. Het leuke hieraan is dat je al heel snel resultaat ziet. Je ontvangt een baaltje geperste houtkrullen met daarin het broed van de paddenstoelen (de schimmel die de paddenstoelen laat groeien). Je plaatst dit baaltje in huis of de schuur bij een temperatuur tussen 15 en 20 graden, geeft het af en toe water en al na een paar dagen verschijnen de eerste paddenstoelen. Naast het feit dat het leuk is om zelf te kweken ziet het er heel erg mooi uit. Een mooie aankleding voor iedere keuken. En weer eens iets anders dan een bosje bloemen.

Naast de verkoop van paddenstoelenbaaltjes organiseert Edwin Flores allerlei activiteiten als reizen en workshops waarbij je onder andere ontdekt wat je uit het veld allemaal kunt eten. Ga voor inspiratie eens naar casaforesta.nl en ontdek wat er allemaal voor eetbaars te vinden is, buiten de winkel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s