Recept: Pastasalade met kip en blauwe kaas

Ingrediënten (4 personen):

1 stronk brocolli (gesneden en gewassen)
1 kipfilet (in stukjes gesneden)
150 gram blauwe kaas
1 grote hand amandelen 
2 lichte courgettes in stukjes gesneden (in NL vind je in de meeste winkels alleen de donkergroene courgettes, hier in Griekenland vind je ook lichtere versies die erg lekker zijn om rauw te eten)
250 a 300 gram pasta
5 tenen knoflook

olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout, peper

Kook de brocolli kort (maximaal 5 minuten), haal de brocolli dan met een schuimspaan uit het water en  gebruik het water om de pasta in te koken. Het kan zijn dat je iets meer water nodig hebt, voeg de pasta toe als het water weer kookt. Kook tot de pasta al dente is (beetgaar) en laat de pasta en brocolli afkoelen.

Bak de stukjes kip gaar in boter of olie met kruiden (paprikapoeder, zout en peper). Laat afkoelen. Snijd de blauwe kaas in stukjes en meng (als alle ingrediënten zijn afgekoeld) alles door elkaar.

Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, water, honing, zout en peper en meng dit door de salade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s