In the spotlight: Apfelmostkäse van De Kaasfabriek

Als kaasliefhebber ben ik natuurlijk altijd blij verrast als ik weer eens iets nieuws op het gebied van kaas tegenkom. Deze winter ontdekte ik de Floortje Fenegriek. Een heerlijke geitenkaas met fenegriek en basilicum. Ik ontdekte dat de kaas wordt ontwikkeld door de Kaasfabriek en na enig contact met de Kaasfabriek blijkt dat zij niet alleen eigen kazen ontwikkelen, maar ook bijzondere kazen uit het buitenland naar Nederland halen. De kazen worden zoveel mogelijk geproduceerd op biologische kaasboerderijen.

Nieuw in het assortiment is de biologische Geifertshofer Apfelmostkäse. In de streek waar de Apfelmostkäse wordt gemaakt, werd traditioneel veel appelcider gedronken. Het lag voor hand een kaas te maken waarvan de natuurkorst met appelmost is behandeld. Het resultaat is een romige, iets pittige kaas met een appelfrisse nasmaak.

Dorfkäserei Geifertshofen, is een kleine ambachtelijk kaasmakerij in het noordoosten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Geifertshofen werkt alleen met boeren die hooimelk verwerken (Silo Freie Milch). Dat betekent dat de koeien uitsluitend gras en hooi eten en dus geen silovoer krijgen. Het voordeel hiervan is dat de kaas mooier rijpt en een natuurlijke smaak krijgt. Ook hoeft er geen eiwit aan de kaas te worden toegevoegd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s