Boodschappen doen is ook sporten

Sporten is goed voor je lijf. Je krijgt een strak lichaam, voelt je fit en je raakt energie kwijt die je in de meeste banen niet kwijtraakt. Niet iedereen houdt van sporten of maakt er tijd voor. Toen ik nog in Nederland woonde kon ik mezelf sportief noemen. Ik ging 2 à 3 keer per week naar de sportschool, een keer per week naar yoga en het liefst wandelde ik in het weekend of ik ging hardlopen. Verder deed ik veel op de fiets, dus mijn beweging had ik wel.

In dit leven in Griekenland sport ik veel minder, het is te warm, ik heb te weinig tijd, maar vaak heb ik gewoon geen zin. Ik zwem wel, loop veel en probeer daar waar het lukt hard te lopen of aan yoga te doen. Ik baal als het niet lukt, maar er is een lichtpuntje. Elke week kook ik voor een groep van 10 tot 25 personen. En daarvoor moet ik boodschappen doen. En omdat ik dat het liefst alleen doe, moet ik ook alleen de boodschappen tillen. Dus ik loop naar de winkel, ben in de weer met kilo’s groenten en fruit, zuivel en andere ingrediënten en loop dan weer terug. De gemiddelde temperatuur, zo’n 35 graden, dus ik zweet ook nog lekker. Daarna plons ik de zee in om af te koelen. Dus sportschool en sauna in één.

Ik sport nu dus gemiddeld één keer per week. Vanaf de winter wordt dat weer meer, want dan ga ik 6 dagen per week koken in de sneeuw! Dus dat betekent boodschappen doen, koken èn skiën in de bergen. Eens kijken hoe fit ik na die periode ben!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s