Gezondere variant van mijn broodtaart

Sinds een paar weken volg ik het blog De Bakparade. Op dit blog vind je de heerlijkste recepten die op een veganistische manier bereid worden. Ik doe er veel leuke en nuttige tips op over hoe je gezonder kunt bakken. Vooral de 8 nuttige tips zijn een leuke eye-opener. Je kunt via dit blog ook gezonde repen bestellen, maar die repen kun je ook zelf maken met de recepten op de site. Na het lezen van de 8 nuttige tips besloot ik om mijn broodtaart eens in een ander jasje te steken. Ik had de tip al eens uitgeprobeerd om eieren te vervangen door lijnzaad en dat werkte erg goed. Dit keer besloot ik minder suiker te gebruiken en wel rozijnen, geraspte appel en wortel. En het resultaat was weer geweldig. Volgende keer ga ik de suiker vervangen door rietsuiker of honing….. Dan wordt het nog gezonder! De smaak blijft ongevëenaard, het is nog  altijd een van mijn favoriete baksels!

Ingrediënten (1 taartvorm, ongeveer 12 stuks, of meer als je kleinere plakken snijdt natuurlijk):

100 gram suiker
300 gram brood in stukken gescheurd
5 eieren
200 gram geraspte wortel
200 gram geraspte appel (niet te zuur)
100 gram muesli
100 gram rozijnen
2 koppen melk
2 eetlepels kaneel

Doe het brood in een kom. Warm de melk op met de suiker (hoeft niet te koken) en giet dit over het brood heen. Laat even rusten. In de tussentijd kun je de appel en wortel raspen als je dat nog niet hebt gedaan. Meng daarna (behalve de eieren) alle ingrediënten door elkaar. Als het een redelijk glad geheel is geworden, meng je de eieren een voor een door het mengsel. Je kunt dit alles met de hand mengen, op deze manier is het makkelijker om een glad mengsel te krijgen.

Doe het deeg in een taartvorm (het liefst met bakpapier belegd) en zet in de oven op 175 a 200 graden, ongeveer 45 minuten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s