24Kitchen

Even een bericht over de Nederlandse televisie (ook al kan ik het zelf niet zien), want sinds zaterdag is Nederland een digitale tv-zender rijker, 24Kitchen. Doel is de kijker meer bewust te maken van wat hij eet. Helemaal mee eens, en zien koken doet koken, dus wie weet hoeveel mensen er weer zelf gaan koken!

Goed en gevarieerd eten is belangrijk en ook 24Kitchen wil hier een steentje aan bijdragen. De voorbereide gerechten uit de kookprogramma’s zijn eenvoudig terug te vinden in de online receptendatabase (met video’s).

Er worden 6 programma’s aangeboden, maar mijn voorkeur gaat vooralsnog uit naar The Taste Of Life Basics waarin Rudolph en groenteteler Rob Baan terug gaan naar de basis van het koken en geven voorlichting over Nederlandse producten. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan internationaal koken, bijvoorbeeld in het programma de Taste Of Cooking, waarin Angelique Schmeinck de kijker meeneemt op smaakavontuur. Over de andere programma’s vind je meer op de site van 24kitchen.

Praktische informatie
De foodzender komt in het digitale basispakket van Ziggo, UPC, Caiway en Glashart Media. Bij vrijwel alle providers heeft 24Kitchen als zenderpositie het toepasselijke 24, met uitzondering van Glashart Media (kanaal 247). Dagelijks zendt 24Kitchen voornamelijk producties uit van eigen bodem. Meesterkoks die zich aan de zender hebben verbonden zijn onder andere Rudolph van Veen en Angelique Schmeinck.

Vanavond ga ik eens een receptje maken uit het programma de The Taste of Life Basics, ik ga voor de aardappeltortilla, want ik heb nog een hele berg aardappels liggen, die echt vandaag opmoeten!

One thought on “24Kitchen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s