Goeie Geit

Deze week werd ik getipt op een nieuwe kaas. En als kaasfan èn fan van Boer zoekt vrouw wil ik hier natuurlijk wel even aandacht aan besteden!

Hieronder de tekst uit het persbericht:

Boer Frank & Anita (Boer zoekt vrouw) introduceren “Goeie Geit” met opbrengsten voor Lejofonds Oeganda op Vakbeurs Foodspecialiteiten te Houten

Onder de naam “Goeie Geit” introduceert De Kaasfabriek een nieuwe milde geitenkaas. “Goede Geit” is een kaas van Nederlandse bodem waarvan € 0,50 per kilo naar het “Goat to Goat”-project van het Lejofonds in Oeganda gaat. Op deze wijze toont De Kaasfabriek haar maatschappelijke betrokkenheid.

Het Lejofonds realiseert in samenwerking met een plaatselijke stichting in Oeganda het project “Goat to Goat”. Vanuit de plaatselijke gemeenschap worden families geselecteerd die een wees hebben opgenomen die niet naar school kan, omdat ze het schoolgeld niet kunnen betalen. Deze families krijgen onder voorwaarden (een contract) een geit waarmee ze inkomsten kunnen verwerven om het schoolgeld te betalen. Het kind kan naar school en krijgt zo een betere toekomst.

Boer Frank en Anita, bekend van de serie “Boer zoekt vrouw”, nemen het ambassadeurschap op zich. Tijdens de opening van de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten op 4 oktober reiken Frank en Anita om 13.00 uur de eerste “Goeie Geit” uit aan Hans Koelemij (eigenaar van ’t Keesheukske uit Roermond). De kaas is de eerste week exclusief daar verkrijgbaar. Daarna is de “Goeie Geit” ook in andere kaasspeciaal- en delicatessenzaken in Nederland verkrijgbaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s