HAMSTEREN!!

‘Merk je er nu iets van?’  Meestal antwoorden we ‘nee’ op de vraag van gasten die vragen of we iets merken van de crisis in Griekenland. En nee, tot deze week hebben we er geen last van gehad. Maar vandaag was de situatie opeens heel zichtbaar.

Gisteren hoorden we dat de ferry’s al 10 dagen niet varen. Het personeel staakt, omdat ze al een jaar geen salaris hebben gekregen. Reden genoeg om te staken, al zeg ik het zelf.

Voordeel was dat het heerlijk rustig was op het water afgelopen week. Nadeel is dat de aanvoer van verse levensmiddelen stil ligt. Onze collega’s adviseren ons te gaan hamsteren, want de supermarkten zijn vrijwel leeg. Ik vind het wel leuk dat eens mee te maken, een vrijwel lege supermarkt.

Dus gaan we samen op expeditie naar de supermarkt om in te slaan. Hieronder een foto verslag…..

Wat er in de winkels ligt aan groenten en fruit zijn paprika’s, courgettes en aubergines (typisch Griekse waren, die waarschijnlijk op het eiland zelf worden verbouwd). Verder ligt er witlof uit België (waarvan ik meteen alles meeneem) en kiwi’s uit Nieuw-Zeeland (die ik ook maar meeneem, want verder is er niets aan fruit te vinden).

Een ding wordt me vandaag wel duidelijk: Vlees, eieren, fruit en groente komt allemaal van ver, niets wordt op het eiland zelf verbouwd of verkocht. En dat terwijl er zoveel mogelijk is in dit klimaat en met de zeeën van tijd die de Grieken hebben nu de toeristen weer vertrokken zijn……..

Gelukkig was er nog een grote hoeveelheid lang houdbare producten, waar we toch voor de zekerheid maar wat van meegenomen hebben…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s