Recept: Appeltaart zonder suiker

Appeltaart gaat er altijd in, zeker in de appelperiode die nu weer is aangebroken. Deze appeltaart heb ik gemaakt zonder suiker te gebruiken, maar honing als zoetmaker. Dit werkt erg goed. Omdat de appels zelf al erg zoet waren en ook de rozijnen veel suiker vrijlaten heb je het eigenlijk in de vulling niet echt nodig.

Ingrediënten (1 ronde taartvorm):

deeg:
250 gr bloem
125 gr boter op kamertemperatuur (niet te zacht)
1 ei gesplitst
100 gr honing
zout

vulling:
3 appels
150 gram rozijnen
3 eetlepels honing (bij erg zoete appels is dit niet nodig)
2 theelepels kaneel (mag ook meer of minder, wat je lekker vindt)
boter of olijfolie om in te bakken

Maak het deeg door alle ingrediënten door elkaar te mengen en maak er een bal van. Zet deze bal ongeveer een uur in de koelkast.

Snijd de appels in kleine stukjes. Maak in een koekenpan de olijfolie of boter warm en doe de appelstukjes erbij. Voeg de rozijnen, honing en kaneel toe en bak ongeveer 5 minuten.

Haal het deeg uit de koelkast en rol (met een deegroller) uit tot een ronde lap. Leg deze in een taartvorm (eventueel op een stuk bakpapier) en zorg dat de randen overal even hoog zijn. Voeg de vulling toe en zet in de oven op 200 graden. Kijk na 30 minuten of de bodem stevig is  geworden en haal de taart uit de oven als dit zo is.

One thought on “Recept: Appeltaart zonder suiker

  1. Ik heb het recept vandaag gebruikt en ik moet zeggen dat de appeltaart heerlijk is! Ik zou er persoonlijk alleen wel wat minder honing aan toevoegen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s