Event: YES, WE CANTEEN

Yes we canteen

Yes we canteen

YES WE CANTEEN zet van 14 tot 18 november de kantine op z’n kop om een nieuw cateringconcept te lanceren binnen de kantines van hogescholen en universiteiten. In plaats van één grote cateraar die het complete aanbod in de kantine bepaalt, brengt YES WE CANTEEN tien onafhankelijke lokale ondernemers samen in de kantine. Van soep tot salades, van hagelslag tot Surinaamse broodjes en van cupcakes tot tapas.”

YES WE CANTEEN is een idee van Maaike de Reuver (Religie- en Levensbeschouwing, Vrije Universiteit) en Charlotte van Leeuwen (Natuur- en Sterrenkunde, Universiteit van Charlotte en MaaikeAmsterdam). Geïnspireerd door het Aziatische foodcourt willen ze dit nieuwe cateringconcept in Nederland waarmaken.

De kantines zijn nu niet slecht, maar biedt een eenzijdig aanbod. Eén keer in de vier jaar wint een cateringpartij een aanbesteding en daarmee het monopolie over het cateren van een universiteit of hogeschool. YES WE CANTEEN gaat uit van de kracht van diversiteit en lokaal ondernemerschap en wil dat ook laten zien in de catering van universiteiten en hogescholen in Nederland. Door het systeem te veranderen van één cateraar naar verschillende kleine ondernemers wordt de kantine van YES WE CANTEEN veel meer toegespitst op de wensen van studenten, medewerkers en docenten.

yes we canteen 14 - 18 november amsterdamOm dit idee aan Nederland te tonen, organiseert YES WE CANTEEN van 14 tot en met 18 november een proefweek, in samenwerking met tien onafhankelijke ondernemers uit Amsterdam: Peperwortel, Cousine, Surinaamse broodjes, Pintxo, NewSilkRoads (Stroopwaffle project), The Mad Bakers, 5 broden 2 vissen, Anne & Max, Baaf en Amsterdam Cupcake Company).

YES WE CANTEEN nodigt universiteiten en hogescholen uit om tijdens de proefweek kennis te maken met dit nieuwe cateringsysteem. Een systeem waarvan Maaike en Charlotte geloven dat het niet alleen de Universiteit van Amsterdam een week op zijn kop kan zetten!

Datum: maandag 14 tot vrijdag 18 november, 09:00-21:00 uur
Plaats: Universiteit van Amsterdam, Piramidezaal, Atrium, Oudezijds Achterburgwal 237, Amsterdam

Meer informatie vind je op de website van YES WE CANTEEN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s