Voorkoken bij Wens chalets

Afgelopen maandag maakten we kennis met onze nieuwe collega’s voor de winter. Via Skype hadden we gesolliciteerd om een chalet te beheren via Wenschalets. We waren al aangenomen, we moesten alleen nog ons culinaire visitekaartje afgeven.

Voorkoken bij Wens chalets, chalet Mont blanc, filodeegtaartjes met rode uit

Voorkoken bij Wens chalets, chalet Mont blanc, filodeegtaartjes met rode uit

Zondag het diner geoefend bij mijn ouders thuis. En dat was maar goed ook, want zo kon ik de schoonheidsfoutjes er nog even uithalen en maandag relaxt aan de slag. We hadden een paar instructies gekregen: geen tomatensoep vooraf en geen vanillevla met vruchtjes als toetje. Lastige opgave, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.

We begonnen met een amuse van zelfgemaakte tomatensoep (een knipoog naar de opdracht). Daarna filodeegtaartjes met ui en bacon (zie foto). Als hoofdgerecht witlof met zalm en bechamelsaus, aardappelpuree met dille en een groene salade met kerstomaatjes. Het toetje werd wederom een knipoog naar de opdracht, zabaglione met warme peer (dit laatste recept zet ik later deze week online).

Onze grootste ‘wens’ voor deze winter was naar Italië gaan, het tweede doel was het grootste chalet van de drie te gaan runnen. En het is voor 90% zeker, we gaan deze winter het chalet Mont Blanc runnen in Santa Cristina in Italië!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s