Boek: Hollandse Kramen

Via de site Puurtafelen kom ik in contact met Yolanda van der Jagt, chef-kok en schrijfster van een groot aantal kookboeken (o.a. Hollandse Kramen en Lekker Hollands). Ik ontmoette haar vorige week in haar kookstudio in Zaandam, waar we een leuk gesprek hebben over kookboeken, schrijven en het uitgeven van boeken.

Aan het eind van het gesprek krijg ik haar boek Hollandse Kramen mee, om lekker uit te koken! ‘s Avonds begin ik meteen te lezen en ik krijg een enorme behoefte om naar de markt te gaan. Lekker inkopen doen van allerlei verse producten en ‘s avonds uitgebreid koken. Het zit er niet in, want het is avond en dus geen markt, maar dat komt later wel!

De recepten in haar boeken zijn verrassend en bevatten veel spannende ingrediënten als aardpeer, schorseneer en wereldse gerechten als tabouleh.

Het boek is mooi vorm gegeven met foto’s van markten en allerlei soorten groenten. Je vindt er recepten ingedeeld naar de verschillende kramen die je op de markt vindt, de groente- peulvruchten-, noten-, en kaaskraam, maar ook de wereldkraam en de Amsterdamse zuurkraam.

Elk deel begint met een inleiding van de kraam, wat je daar kunt vinden, hoe je daar het beste boodschappen kunt doen en in welk seizoen je bepaalde producten het beste kunt kopen. Het leuke aan het boek is dat je ontdekt dat er zoveel te vinden is op de markt, waarmee je leuke en vernieuwende gerechten kunt maken. De recepten zijn geschikt voor elke dag van de week van de week!

Wil jij het boek ook hebben, of cadeau geven (via de post)? Je kunt het nu aanschaffen voor € 14,95 (in plaats van € 29,95), exclusief verzendkosten (gratis bezorging bij afname van een doos à 10 stuks).

Stuur een mail naar Yolanda van der Jagt, met je naam en adres en je krijgt het boek thuisgestuurd. Laat ook weten als je het boek gesigneerd wilt ontvangen.

One thought on “Boek: Hollandse Kramen

  1. Pingback: Recept: Aardperensoep van Yolanda van der Jagt | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s