Een weekendje Drenthe bij B&B The4Seasons

Samen met mijn zusje heb ik afgelopen weekend genoten van een weekendje weg in eigen land. We gaan naar Drenthe, naar Bed and Breakfast The 4 Seasons in Loon, net boven Assen.

We komen op vrijdagavond aan en worden zeer hartelijk ontvangen door Judith, de eigenaresse van The 4 Seasons. Een prachtige boerderij, compleet nieuw gebouwd. Een bouwproject van 2 jaar vertelt Judith ons. De kamers zijn goed en netjes ingericht met lekkere bedden, een prachtige badkamer en vooral ruim. Wij nemen onze intrek in de herfstkamer.

De eerste avond willen we niets meer dan eten en een glas wijn. En besluiten om heel dichtbij (aan de overkant van de straat) te gaan eten bij de Herberg van Loon. Een heerlijk ouderwets restaurant. Instrumentale muziek op de achtergrond (net iets te overheersend), personeel dat niet echt veel plezier uitstraalt en een bijzondere menukaart. De keuze is reuze en we kunnen niet echt bedenken wat we willen eten, het klinkt allemaal spannend, maar niet echt smaakvol (veel combinaties van vlees en vis, die ik nog nooit eerder heb gezien). Ik kies het vegetarische menu, mijn zusje kiest voor varkenshaas omhuld met gerookte zalm, verpakt in cederhout. Het ziet er uit alsof er aandacht aan is besteed, maar de smaak laat te wensen over. De side dishes (rabarber, gele bietjes, aardappeltjes) moeten we laten staan, het is veel te veel. En dat is jammer, want dat wordt straks allemaal weggegooid…… De wijn daarentegen smaakte erg goed!

De volgende dag beginnen we met een majestueus ontbijt! Verse jus, vers fruit, verschillende broodjes, kaas en yoghurt van de Drentse Aa, en verschillende jams en honing uit de omgeving. Een heerlijk streekontbijt dus! We eten meer dan genoeg om de rest van de dag door te komen.

We wandelen door de omgeving en verbazen ons over de kleine dorpjes die bestaan uit een paar huizen en verder niets. ‘s Middags rijden we door de omgeving en dan valt op dat er in deze omgeving heel veel wordt gedaan met streekproducten, eten wat echt nog van dichtbij komt. Na een rondje rijden komen we uit bij Cuisinerie Mensinge, waar we gaan eten. We zijn veel te vroeg, dus drinken eerst nog een paar koppen thee voor we aan tafel gaan. Over Cuisinerie Mensinge morgen meer….

De volgende dag gaan we, na wederom een geweldig ontbijt, weer op pad. We gaan wandelen op het Balloërveld, een geweldig natuurgebied waar het heerlijk rustig is èn waar de zon schijnt (dit in tegenstelling tot de rest van het land waar dikke mist hangt). We wandelen en komen op een gegeven moment terecht in een kudde schapen, Drentse heideschapen, het enige gehoornde Nederlandse schapenras.*

Hierna rijden we door de dichte mist weer terug naar huis en kijken terug op een relaxt weekendje te midden van heerlijk eten en prachtige natuur!

Het is echt waar! Drenthe doet wat met je!

*Het Drentse heideschaap behoort tot de oude huisdierrassen. Het ras heeft een zeer sober karakter en wordt voornamelijk ingezet voor het onderhoud van natuurterreinen. Helaas is het aantal Drentse heideschapen in de afgelopen eeuw snel afgenomen, omdat zij hun directe economische waarde hebben verloren. Door het inzetten van deze schapen voor natuurbeheer kan het zeldzame ras voor uitsterven worden behoed. Bron: Schaapskudde Balloërveld

One thought on “Een weekendje Drenthe bij B&B The4Seasons

  1. Pingback: Recensie: Cuisinerie Mensinge | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s