Recensie: Cuisinerie Mensinge

Tijdens ons tripje naar Drenthe was het ook ‘Puur Restaurant Week‘, in de buurt van onze Bed and Breakfast deed alleen Cuisinerie Mensinge in Roden mee. Anders waren we hier waarschijnlijk niet terecht gekomen en dat is zonde, want dan hadden we een bijzondere avond gemist.

De puur restaurant week bracht ons bij cuisinerie Mensinge

De keuken van Cuisinerie Mensinge wordt gerund door chef-kok Harro Coster, die bekend staat om zijn ambachtelijke manier van werken.  Dat zijn werkwijze niet alleen in de keuken wordt gebruikt, ervaren we als we worden ontvangen door Anouk en Judith, de gastvrouwen. Zo vriendelijk en charmant kom je ze niet vaak meer tegen. We voelen ons meteen op ons gemak. De uitstraling van de Brasserie is sfeervol en huiselijk (we kunnen niet in het restaurant eten, omdat het is afgehuurd, maar dat is helemaal niet erg).

Voor we aan tafel gaan, krijgen we een amuse van pompoenquiche, gemarineerde wortel en een soepje van winterpostelein. Simpel, puur, maar overheerlijk! Ons drie-gangenmenu start met een salade van haringkoninkjes en bitterballen van bio-garnalen. De haringkoninkjes waren heerlijk zacht en de bitterballen precies goed op smaak en niet te vet. We proberen foto’s van de gerechten te maken, maar het licht is niet al te best (en de flitser overbelicht het geheel te veel).

Het hoofdgerecht bestaat uit lamsvlees op twee verschillende wijzen klaargemaakt. De een gestoofd in bockbier van Maallust en de ander een heerlijk zacht lamsbiefstukje. De pompoenrisotto en schorseneer maken het geheel compleet. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van vlees, maar de manier waarop het lamsbiefstukje was klaargemaakt, simpel en zo zacht, daar smelt ik zelfs voor…..

Na het hoofdgerecht komt er weer een verrassing die niet op de kaart staat, dit keer een dessert-amuse. Caramelijs op een stokje met witte chocolade er om heen. En de grootste verrassing, er zitten van die knetterdingetjes op (geen idee hoe ze heten), die je vroeger als snoep kon kopen en die in je mond exploderen.

En dan het toetje! Ijs van pure chocolade van Tony’s Chocolonely, gepocheerde peer, ananas-gelei en een kaneelbrownie! Glunderend kijken we elkaar aan, want na het too-much-diner van de vorige avond hebben we nu echt heerlijk gegeten. Niet te veel, niet te weinig en alles goed op smaak.

We slaan de koffie over, maar krijgen als afscheid toch nog de bonbons mee. Zodat we nog iets hebben om thuis van te genieten! En dat doen we zeker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s