Boek: Daytox

Goed voor je lichaam zorgen begint bij goede voeding. Als ik het voor het zeggen had, kocht niemand meer eten uit pakjes, zodat je geen geur-, kleur- en smaakstoffen binnenkrijgt. Maar dit is een utopie. Goed voor je lichaam zorgen betekent ook af en toe je lichaam reinigen ofwel detoxen (zeker als je fan bent van eten uit pakjes en veel vlees eet).

Een detox voor je lijf kan op heel veel verschillende manieren. Kyra de Vreeze legt in haar boek Daytox uit hoe je dit kunt doen.

Daytox - Kyra de VreezeDaytox, in 7 dagen gezond door yoga en lekker eten, is de volledige titel van het boek en geeft de essentie aan van de detox. Volgens Kyra de Vreeze kun je er voor kiezen om de detox in een periode van 7 achtereenvolgende dagen te doen, of in een periode van 7 weken. Bij beide opties is het van belang dat je voor de detox een pretox en een retox inlast. Dit duurt beide 7 dagen.

In de pretox bereid je je voor op de detox. Per dag laat je steeds meer voedingsmiddelen uit je patroon weg, als melk, koffie, vlees, vis, snoep, suikers. Je bouwt rustig af, zodat je lichaam kan wennen aan een nieuw ritme. Na 7 dagen pretox ben je klaar voor de detox. Je begint en eindigt elke dag met de yoga-oefeningen die in het boek staan aangegeven. Elke dag focust zich op een van de 7 delen van je lichaam: de maag, de darmen, de lever, de pancreas (alvleesklier), de nieren, de longen en de huid. Er worden voedingssupplementen aangedragen die je die dag inneemt en er staat een menu in van wat je kunt eten.

Na 7 dagen ben je klaar voor de retox en bouw je rustig aan weer op naar je oude voedingspatroon. Als je dat dan nog wilt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je zo hebt genoten van deze fase, dat je niet weer zo gaat eten als je deed.

De langzame variant betekent dat je 7 weken lang een dag per week een detoxdag hebt. Het effect is nagenoeg hetzelfde, het duurt alleen langer. In die langzame variant kies je een langere periode om je te houden aan de pretox-regels. Misschien helpt het op die manier beter je voedingspatroon aan te passen.

Het enige nadeel van het boek vind ik dat de recepten erg veel ingrediënten bevatten die ik zelf niet in huis heb. Dus voor ik begin moet ik heel veel inkopen doen. Ik ben er dan ook nog niet aan begonnen…. Maar zodra ik het doe, laat ik het weten. Het is een leuk boek, mooi vormgegeven en lekker leesbaar. Zeker een boek om te bewaren en ik hoop dat ik binnenkort de rust in mijn hoofd heb om dit een week vol te houden.

Kyra de Vreeze
Daytox
ISBN: 9023013174
Uitgeverij: Becht

Koop hier het boek Daytox van Kyra de Vreeze.

One thought on “Boek: Daytox

  1. Pingback: Vasten of eten?? | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s