Witlof – wat kun je er mee?

Witlof is een veelzijdige groente, waar je lekker mee kunt experimenteren. Je kunt het warm of koud eten, als salade of in de pasta. Witlof is heerlijk met kaas en noten, vooral de wat sterkere kaassoorten combineren geweldig met de soms wat bittere smaak van de witlof.

Witlof is ontdekt in België, zo’n 150 tot 200 jaar geleden. Het groeit in het donker is hierdoor het hele jaar verkrijgbaar.

Veel kinderen houden niet van witlof, omdat het

nogal bitter smaakt. Zelf at ik het ook niet, toen ik nog klein was, maar nu vind ik het een van de meest lekkere groenten om mee te experimenteren en nieuwe recepten te bedenken.

In mijn kookboek vind je een groot aantal recepten met witlof.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s