Boek: Italiaans Vegetarisch

Italiaans Vegetarisch is het nieuwste kookboek van Loes Janssen Miraglia (schrijfster van Sicilicious). De titel zegt eigenlijk alles, het is een kookboek met vegetarische Italiaanse recepten.

Het boek begint met een introductie op de Italiaanse keuken. Hoe ziet de Italiaanse keuken eruit, bestaat ze eigenlijk wel (nee, niet echt, elke Italiaanse regio kent namelijk haar eigen keuken)? Loes Janssen Miraglia vertelt over de achtergronden van de Italiaanse keuken, voornamelijk aan de hand van de verhalen van haar schoonmoeder. En natuurlijk haar eigen ervaringen met haar reizen door het land.

Verder wordt verteld welke ingrediënten echt noodzakelijk zijn in een goede keuken en hoe je, bijvoorbeeld, van oud brood zelf paneermeel maakt en dat je beter zelf kaas kunt raspen van restjes kaas, dan zakjes te kopen. Voor mij is dit niet echt vernieuwend, want dit is voor mij standaard in mijn keuken. Het is voor mij wel weer een bevestiging dat ik de Italiaanse keukenmentaliteit over heb genomen. Na de uitleg over de verschillende kazen, peulvruchten, olies en andere ingrediënten die veelvuldig in de Italiaanse keuken worden bereid komen de recepten. Ingedeeld naar soort gerecht en bij elk gerecht de uitleg uit welke regio het komt en wanneer het meestal gegeten wordt.

Het boek staat vol met heerlijke Italiaanse vegetarische gerechten als Torta di bietole (snijbiettaart), Risotto funghi e zafferano (porcinirisotto met saffraan), Peperoni alle mandorle (paprika met amandelen) en Ciambrotta (groentestoofpot met ei).

Wil je ook genieten van heerlijke vegetarische gerechten uit Italië? Bestel Italiaans vegetarisch van Loes Janssen Miraglia dan hier.

Italiaans Vegetarisch is een uitgave van Karakter Uitgevers.

One thought on “Boek: Italiaans Vegetarisch

  1. Pingback: Italiaans Vegetarisch is het nieuwste kookboek van Loes Janssen Miraglia (schrijfster van Sicilicious). « goodthingsfromitaly

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s