Poep

Niet echt het eerste waar je aan denkt bij een blog over eten. Aan de andere kant, alles wat je eet, moet er ook weer uit. Daarom vandaag een stukje over wat gezond en vers eten met je stoelgang doet.

Want bij een gezond leven hoort een goede stoelgang en dat betekent minimaal 1 keer per dag ‘een grote boodschap’. De een heeft daar wat meer moeite mee dan een ander en ieder persoon is anders, maar als je 1 x per dag niet haalt, dan is er iets niet helemaal goed van binnen…

Dit bericht heeft zijn oorsprong in een opmerking van een van onze gasten een paar weken geleden. Ze wilde toch wel even met me delen dat ze zo lekker gezond had gegeten tijdens haar vakantie èn tot haar grote geluk had ze ook de hele week goed naar het toilet gekund. Dit werd nog eens bevestigd toen ik later op de trap werd aangesproken door een vriendin van haar die hetzelfde had ervaren. Ze vertelde me dit omdat mijn collega en huisgenoot haar had verteld dat hij door mijn eten zo goed naar het toilet kon. Hij had het gesprek open gebroken omdat het haar verbaasde dat hij zo slank bleef terwijl hij een vriendin heeft die toch wel heeel lekker kookt. Het is iets waar niet altijd gemakkelijk over gesproken wordt, maar het hoort wel bij het leven van alledag.

Obstipatie is een veelvoorkomend probleem tijdens vakanties, een nieuwe omgeving, het toilet niet kennen, een lange reis waar toiletten niet altijd voorhanden zijn op het moment dat je eigenlijk moet, allemaal redenen waardoor je soms een paar dagen niet naar het toilet kunt.  Maar ook op vakantie is het belangrijk om wel gewoon te ‘gaan’.

Regelmaat, veel vezels, groenten en fruit zijn ook tijdens je vakantie een noodzakelijk kwaad om goed naar het toilet te kunnen. Zorg dus dat je deze altijd voldoende binnenkrijgt voor een goede stoelgang en zeker tijdens je vakantie.

Later deze week zal ik iets vertellen over lijnzaad, een van de voedingsmiddelen waarvan je zeker weet dat je die 1 x per dag wel gaat halen!

One thought on “Poep

  1. Pingback: Lijnzaad | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s