Recept: Lamsvlees stoofpot met knolselderijpuree

Gisteren mocht ik weer een avondje koken in de Berghut. Dat was een bijzondere ervaring op zich. De sfeer compleet anders dan bij ons in het chalet, ook anders dan 2 jaar geleden en ik heb meteen een berg inspiratie opgedaan voor de toekomst. Niet verkeerd dus. Ik wilde graag bij de gasten in de Berghut een nieuw recept uitproberen. Ik had dit al een paar keer eerder gemaakt in Italië en het recept is nu zeker een vermelding op mijn blog waard. Want iedereen was enthousiast.

Ingrediënten (4 personen):

500 à 600 gram lamsvlees
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde pruimen zonder pit
paar takjes gedroogde tijm
roomboter
bouillon
700 gram aardappelen
1 knolselderij

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes, zorg ervoor dat je pezen en vet verwijderd.  Bak de stukjes vlees aan in de roomboter. Snijd de abrikozen en pruimen in kleine stukjes en voeg toe. Voeg wat water of bouillon toe, zodat het vlees een beetje onder water staat. Laat het het geheel zo’n twee uur op het vuur staan.

Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en maak de knolselderij schoon. Snijd in kleine stukken en breng met voldoende water aan de kook. Laat koken tot de groenten zacht genoeg zijn om te pureren. Pureer met een stamper en voeg boter, melk, olijfolie of water toe om het zacht te maken.

Serveer de puree met de stoofschotel eventueel met een venkelpeersalade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s