Terugblikken en vooruit kijken

Koken in ItalieVandaag ben ik alweer drie weken terug uit Italië, waar we 4 maanden lang een chalet runden voor Nederlandse, Belgische, Britse en Amerikaanse gasten. Een bijzondere ervaring. Ik wilde graag nog een winter werken in een wintersportgebied èn een lange periode aaneengesloten koken. Hierdoor was de keuze om een chalet te runnen snel gemaakt. Ik was dan ook superblij toen we waren aangenomen, maar naarmate de tijd vorderde werd ik minder enthousiast. Kon ik wel koken wat ik wilde? Waren de gasten die bij deze organisatie boekten wel mijn doelgroep? Ik wist het niet en ik twijfelde of het wel de juiste stap zou zijn.

We zouden de proef op de som nemen, want dat antwoord krijg je alleen maar door het uit te proberen. Was het wat ik verwachtte? Nee en ja. Er waren groepen die meer of minder verwachten van het niveau van de gerechten die ik maakte. Maar gelukkig waren er  voldoende groepen die wel heel enthousiast waren en dat maakte het dan ook steeds leuker om voor ze te koken. Het leuke is dan dat alles lukt, omdat je waardering krijgt en dat heb je wel nodig als je dagen maakt van gemiddeld 10 uur.

Na Italië mocht ik vorige week koken op een boot in Duitsland en dat heeft me doen beseffen wat ik wel en niet wil. Ik ga nooit meer koken voor grote groepen waarbij ik niet kan maken waar ik voor sta. Ik wil veel meer kunnen experimenteren en mensen verrassen met gerechten die ze niet kennen (en dan alleen nog maar voor mensen die daarin ook echt geïnteresseerd zijn).

Bezig zijn met eten blijft altijd een onderdeel van mijn leven en de komende tijd ga ik besteden aan het ontwikkelen van het concept voor mijn nieuwe onderneming. Natuurlijk ga ik daarover straks meer vertellen als het rond is.

Vanavond is een stiekeme première. Eén van de diensten die ik ga aanbieden is het concept ‘thuiskok’. En vanavond kook ik thuis bij Esther Jacobs, op haar studentenkamer op Nijenrode. Een leuke uitdaging, want de keukenuitrusting is minimaal (2 elektrische kookplaten) en de gerechten moeten passen binnen het South Beach dieet (dus  geen koolhydraten). Maar dat ik er van ga genieten is zeker!

To be continued!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s