Boek: Eating for beauty

Eating for Beauty | David WolfeDavid Wolfe is een raw foodie. Ofwel hij is een expert op het gebied van het eten van super gezonde en dan voornamelijk rauwe voeding. In de zomer houd ik heel erg van salades en vers fruit, dan ben ik echt een fan van het eten van raw food, maar lang niet altijd….. Want zeker op koude dagen kun je mij echt niet blij maken met rauw voedsel. Dan wil ik een heerlijk warme kop soep of schotels uit de oven….. Volgens hem is dat dus helemaal niet zo gezond, want dan gaan alle vitamines en voedingswaarden eruit.

Eating for Beauty gaat er vanuit dat je je mooi kunt eten. En dat kan ik alleen maar beamen. Als je goed eet, zit je lekker in je vel, word je sterker en dat straal je uit. Als je dat bereikt, dan kun je, volgens David Wolfe, elke dag je beste dag beleven (als je dat wilt natuurlijk). Echte schoonheid komt van binnenuit, dat betekent dat je huid, haar en nagels er baat bij hebben als je goed eet. Smeren helpt lang niet altijd, want een aloë vera crème bevat lang niet altijd aloë vera. En dat betekent dat je dus beter aloë vera kunt eten (ik heb overigens nooit geweten dat dit mogelijk is).

De meest schoonheidsbevorderende voedingsmiddelen zijn: Aloë vera (weet iemand waar je dat kunt kopen?), brandnetels, doerian (stinkvrucht, ruikt naar rotte eieren, ik vond het persoonlijk echt heel erg vies), hennepzaad, kliswortel, kokos en kokosolie, kurkuma, macadamianoten, olijven en met stenen geperste olijfolie, papaja, pompoenzaden, radijs, uien, vijgen en waterkers. In het meest ideale geval koop je deze etenswaren ook allemaal zo wild en biologisch mogelijk, want alleen dan bevatten ze de meeste vitamines, energie en voedingswaarden.

In het boek wordt veelal gebruik gemaakt van Kirliaanse fotografie. Door deze manier van fotograferen worden de elektromagnetische stralingspatronen van objecten vastgelegd. Hiermee laat David Wolfe het verschil zien tussen de straling die bijvoorbeeld rauwe biologische broccoli afgeeft ten opzichte van gestoomde biologische broccoli. De straling van de rauwe broccoli verschilt inderdaad wezenlijk van de straling van gestoomde broccoli. Beide ziet het er niet echt smakelijk uit, maar bij sommige foto’s ga je je inderdaad wel afvragen of het niet beter is om die groenten dan maar beter rauw te eten. De Kirliaanse foto’s van sommige gekookte groenten zien er wel heel erg ranzig uit…..

Dit boek gaat niet mijn favoriete boek worden, maar het is wel weer een eye-opener om te ontdekken wat je allemaal wel niet kunt eten, waarvan je nog niet wist dat het kon!

Koop hier het boek Eating for Beauty van David Wolfe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s