Lekker aan het werk

De afgelopen week was lekker druk, dus weinig tijd om te bloggen, want ik stond voornamelijk in de keuken. Overdag bij Restaurant Vroeg, in het weekend en ‘s avonds ‘op locatie’. Ook deze week een workshop pattisserie bij restaurant Sucre in Amsterdam (op uitnodiging van MonChou).

Voor mijn verschillende acties op locatie was het natuurlijk ook noodzakelijk om boodschappen te doen. En dan is het wel leuk om weer in een nieuwe omgeving op zoek te gaan naar winkeltjes. Van een vriendin kreeg ik de tip om eens naar de Moestuin van Maarschalkerweerd te gaan. Nog net in Utrecht een grote tuin, winkel en lunchcafé, voornamelijk gerund door mensen in de dagbesteding. Het aanbod was goed, toch voelde ik me er niet helemaal op mijn gemak. Ik kon er de vinger niet op leggen wat het was….. Ik kocht er wel een grote hoeveelheid groente en fruit, deels uit eigen tuin, alles biologisch of uit het seizoen.

Daarna door naar Kromme Rijn Fruit, de plattelandwinkel op de Achterdijk in Bunnik. Daar voelde ik me veel meer thuis en daar kocht ik de rest van wat ik nodig had. Heerlijke kazen, boter, eieren, aardbeien, witlof en andijvie. We raakten in gesprek met de eigenaresse Eveline Westeneng, die ons vertelde dat ze sinds kort ook streekpakketten verzorgd. Dus vanaf deze week ontvangen wij wekelijks een heerlijk pakket met groente en fruit uit de streek, heerlijke eitjes en sapjes.

Net een heerlijke oranje maaltijd gemaakt met heel veel wortel (uit het streekpakket), nu nog even de wedstrijd kijken en dan is het weer tijd voor een nieuwe week met heel veel eten!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s