Boek: Amber beantwoordt

Amber beantwoordtAmber Albarda is weer terug met een heerlijk nieuw boek. Ze is een van die mensen die zo’n mooie kijk op eten heeft en die met de wereld wil delen. Haar boeken zijn lekker leesbaar en je hebt niet het gevoel dat je iets moet, maar dat het echt beter voor je is, als je probeert zo min mogelijk eten uit de supermarkt te halen.

Na haar eerste twee boeken (Eet jezelf mooi, slank en gelukkig en het kookboek) is er nu haar derde boek ‘Amber beantwoordt’ (Uitgeverij Spectrum). Het boek geeft antwoord op de meest gestelde vragen van lezers van haar eerste boeken.

Het geeft je inzicht in waarom je lichaam reageert zoals het reageert, hoe je om kunt gaan met allergieën, hooikoorts en PMS en welke voedingsmiddelen je dagelijks binnen moet krijgen.

Ook geeft het antwoord op de vraag welke voedingssupplementen je nodig hebt als je bepaalde kwalen hebt. Nog belangrijker vind ik het dat er heel duidelijk wordt hoe we tegenwoordig aan al die kwalen en allergieën komen. Het blijkt dat ze zijn ontstaan tijdens de industriële revolutie, toen er meer giftige stoffen in de lucht èn in ons eten zitten. En het leuke is dat je de meeste kwalen gewoon weg kunt eten. Lekker toch? Gewoon eten in plaats van pillen slikken?

Terwijl ik haar boek lees, verbaas ik me er eens te meer over hoe het toch zo ver gekomen is met de mensheid. Waarom zijn we op een gegeven moment voedsel gaan produceren, in plaats van dat we zijn blijven verbouwen en groeien en de seizoenen hun werk hebben laten doen?
En waarom gelooft een groot deel van de wereld de voedselclaims op allerlei ingepakte etenswaren, die helemaal niet waar zijn? Margarine gezond? Houd toch op, het is puur plastic wat je eet. Coca Cola gemaakt met natuurlijke ingrediënten?? Geloof je het zelf?

Wil je ook alle antwoorden van Amber lezen? Bestel het dan hier.

One thought on “Boek: Amber beantwoordt

  1. Pingback: Yoga, afvallen en roomboter | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s