Winkel: de Moestuin

moestuin van maarschalkerweerdVerscholen tussen bomen, achter een grote parkeerplaats, op een plek die je bijna niet ziet, vind je aan de oostkant van Utrecht de Moestuin van Maarschalkerweerd. Een bijzondere plek met een bijzonder verhaal. 

In De Moestuin worden namelijk bijzondere, oude rassen gekweekt en er wordt een uniek stuk cultuurlandschap in Utrecht-Oost behouden. De Moestuin is een biologische tuin met zorg voor de natuur, maar vooral ook voor mensen. Want er wordt gewerkt met mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

In de winkel van de Moestuin koop je niet alleen de groenten die in eigen tuin worden gekweekt (die natuurlijk wel het lekkerst zijn!), je koopt er ook verschillende biologische groente en fruit, zuivel, eieren, vruchtensappen, meel, pasta, thee, etc. Na je boodschappen kun je genieten van een simpele lunch of lekkere kop koffie in het lunchcafé.

Ga eens langs voor een kijkje, je vindt de Moestuin van Maarschalkerweerd, Laan van Maarschalkerweerd 2 (als je vanaf FC Utrecht komt vind je de Moestuin net voor de sportvelden van Kampong aan de linkerkant). De winkel is geopend van dinsdag tot zaterdag, het lunchcafé is ook open op zondag (behalve in de wintermaanden).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s