Boek: Met mest & vork

Met mest en vork - Doortje Stellwagen en Alma Huisken

Als je het hebt over indrukwekkende en bijzondere boeken, dan is Met mest en vork er zeker één van. Meer dan 600 pagina’s die je vertellen over wat de natuur te bieden heeft en hoe je compleet zelfvoorzienend kunt leven.

Met mest en vork neemt je een jaar lang mee naar De Groente Luwte, een landgoed in Molenrij (aan de waddenrand van Groningen) waar het lijkt alsof je terug gaat in de tijd. Doortje Stellwagen en Alma Huisken, de eigenaren van De Groene Luwte, leven met de seizoenen en zijn vrijwel compleet zelfvoorzienend.

Met mest en vork vertelt per maand een verhaal over het leven op De Groene Luwte, wat maken de eigenaressen mee, wie komen er langs en werken er mee, wat doen de dieren en wat gebeurt er in de tuin. Daarna tips en adviezen voor wat je in de tuin doet elke maand en natuurlijk lekkere recepten met seizoensgroenten. Doortje en Alma vullen elkaar in alles aan, ook in de opzet van het boek, Alma schrijft en Doortje fotografeert. Dit heeft geresulteert in een prachtig boek met mooie foto’s en meeslepende verhalen. In Met mest en vork word je echt meegenomen naar hun landgoed, je hebt het gevoel dat je even onderdeel van hun leven bent.

Met mest en vork is een kook-, tuin-, en natuurboek in één. Waar je elke maand even in weg kunt duiken om te voelen wat er echt in de natuur gebeurt als je er zelf geen onderdeel vanuit maakt. En als je er wel onderdeel van uit maakt, dan bevat het nuttige tips en adviezen die je meteen kunt toepassen in eigen tuin.

En oh wee als je denkt dat het zelf houden van een moestuin niet kan als je weinig ruimte hebt, ga dan maar eens langs op De Groene Luwte en ontdek dat je zelfs met een kleine tuin, volledig zelfvoorzienend kunt worden!

Met mest en vork is uitgegeven bij uitgeverij Lemniscaat, je bestelt het boek hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s