Evenement: 8 september: Bram’s aardappeloogstdag

Brams aardappeloogstdagAANKONDIGING
Bram Ladage laat jong en oud zien waar patat vandaan komt

Bram Ladage bakt al sinds 1967 ouderwets lekkere patat van piepers die eergisteren nog in de grond zaten. Het van origine Rotterdamse familiebedrijf gaat er prat op gezond te frituren en alleen gebruik te maken van net geoogste aardappels. De meeste patatliefhebbers hebben echter geen idee welke weg de aardappel heeft afgelegd voordat deze goudgeel gebakken in een puntzak belandt. Daarom organiseert Bram Ladage op 8 september Bram’s aardappeloogstdag op een echte aardappelboerderij in Numansdorp, dat voor een dagje wordt omgedoopt tot NuBramsdorp. Een informatieve en educatieve dag waarbij jong en oud door de boer worden meegenomen om eigen knollen te steken. Daarnaast kunnen bezoekers zien, proeven en ervaren hoe de friet-aardappel direct van het land wordt verwerkt tot een heerlijke puntzak verse handgesneden patat.

Zelf aardappels rooien
Om Bram’s aardappeldag symbolisch te starten zal het eerste kratje nieuwe aardappels worden geveild, door Bram Ladage zelf. De opbrengst van dit eerste kratje verse piepers gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Kinderen en volwassenen kunnen hierna ontdekken hoe aardappelen gerooid worden, de indrukwekkende aardappelrooimachines bekijken en natuurlijk samen met de boer het land op om de nieuwe aardappels te oogsten. Deze piepers worden ter plekke verwerkt in één van de rijdende keukens tot een patatje dat natuurlijk ook geproefd moet worden. Voor oplettende jeugdige aardappelrooiers valt er tevens iets te winnen: op het land zijn dertig gouden aardappels verstopt die goed zijn voor een jaar lang één gratis Brammetje per week! Onder de dertig geluksvogels wordt er bovendien twee keer een entree met het hele gezin naar Disneyland Parijs verloot.

Over Bram Ladage

Bram Ladage is een nuchter Rotterdams bedrijf en bakt nu al meer dan 45 jaar ambachtelijke friet. De formule is van één simpele marktkraam uitgegroeid tot een heuse franchiseonderneming. Bijzonder is dat alleen medewerkers die het zogeheten ‘Ladage hart’ bezitten in aanmerking komen om een filiaal op franchisebasis te openen of voort te zetten. Dit doet Bram Ladage al ruim 20 jaar en daarmee is het een echt ‘familiebedrijf’. De directie bestaat uit Bram, neef Rocco en zoon Wesley Ladage. Samen met 23 franchisenemers hebben ze één passie: “liefde voor een mooie zak patat”. zegt Rocco Ladage. “Ze zijn er trots op om mooie, lekkere en smeuïge patat te maken. Maar”, weet hij ook, “voordat je dát helemaal in de vingers hebt, ben je zo twee jaar verder.” De formule telt 30 winkels met name in de regio Rotterdam en in de Randstad. De Broodexpress, Ezprezzo en Ladage Events zijn ook van de hand van Bram Ladage. De patat van Bram Ladage past, als je het met mate eet, binnen een verantwoord voedingspatroon. Bram Ladage is al voor het 3e jaar sponsor van de Wednesday Night Skate in Rotterdam om te laten zien dat lekker eten en bewegen ook verantwoord en leuk kunnen zijn.

Algemene informatie
Datum: Zaterdag 8 september 2012
Locatie: Novifarm, Middelsluissedijk Westzijde 22, Numansdorp
Tijden: 11.00 uur – 16.00 uur
Programma: 11.00 uur – veiling eerste kratje nieuwe aardappels
11.00 uur – 13.00 uur eerste shift aardappels rooien op het veld
14.00 uur – 16.00 uur tweede shift aardappels rooien op het veld
Website: www.ladage.nl
Toegang: Gratis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s