Webwinkel: Biowijnclub

BiowijnclubOp zoek naar goede biologische wijnen? Ga dan eens naar de website van Biowijnclub!

Op de website vanBiowijnclub vind je een groot aantal heerlijke wijnen uit alle windstreken (Frankrijk, Zuid-Afrika, Spanje, Italië, Chili en zelfs rosé uit Nederland). En mocht je denken dat biologische wijnen een slecht imago hebben, dan ben je na het drinken van deze wijnen helemaal om.

BiowijnclubWat denk je bijvoorbeeld van de Prosecco Treviso van La Cantina Pizzolato uit Italië (een lichte, toegankelijke prosecco, die perfect is als aperitief met tonen van ananas, perzik en limoen), de Valambelle Millepeyres van Domaine Valambelle uit Frankrijk (met de smaak van rood fruit, rozen en tijm met een pittige en tegelijk fluwelen afdronk) of de Menade Sauvignon Blanc van Sitios de Bodega uit Spanje (een frisse wijn met sporen van citrus, kruisbes en een tropische noot). Zelf was ik erg gelukkig met de deze wijnen, omdat ze erg goed toegankelijk zijn en niet duur zijn. De Biowijnclub heeft voor elke portemonnee de juiste wijn. Eens te meer een bevestiging dat goed eten en drinken niet duur hoeft te zijn!

Naast de verkoop van wijn organiseert Biowijnclub regelmatig bijzondere proeverijen en wijncursussen. Bijzonder bij Biowijnclub is het wijnabonnement waarmee je op een leuke manier kennismaakt met biologische wijnen.

Biowijnclub is in 2010 opgericht door Eveline Scheren. Eveline heeft de opleiding MSc in Wine Management gevolgd, georganiseerd door de OIV in Parijs. Tijdens haar werk bij een Nederlandse wijnimporteur, is ze zich gaan verdiepen in biologische wijn. Een van de uitgangspunten van biologische wijnbouw is dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Hierdoor wordt het milieu minder belast en komt de bodem weer tot leven. Door het vergroten van de biodiversiteit in en om de wijngaard ontstaat een nieuw, natuurlijk evenwicht. Een evenwicht waarin wijnstokken goed gedijen en mooie druiven geven. Met als resultaat: lekkere wijnen.

Proeverij 16 september 2012

Deze lekkere wijnen kun je proeven tijdens het zinneprikkelende evenement in het Hof van de Vierde Sortie in Amersfoort. Daar word je in de prachtige  biologische moestuin rondgeleid door hoofdmoestuinier Hayo Huizinga. Daarna laat Eveline Scheren, eigenaresse van Biowijnclub je 15 lekkere biologische wijnen proeven. Verder vertelt imker Michel Otten van alles over bijen houden en kun je de kweeperenjam van Nico Sickler proeven. Uiteraard kun je ook de mooie tuin bezichtigen. Naast wijnen en kweeperenjam zijn er ook kazen, sappen en diverse soorten honing te proeven.

Tijd: 16 september 2012 14.00 – 18.00 uur (de wijnen staan vanaf 15.00 uur open)
Adres: Utrechtseweg 355, 3818 EL Amersfoort
Entree: €10 per persoon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s