Foodblogevent recept: Hartige taart met ui en pompoen

Kennen jullie het foodblogevent? Zelf kende ik het van naam al een tijdje, maar ik heb eigenlijk nooit echt meegedaan. Nu het foodblogevent gehost wordt door collega-foodblogger (en hulp in de keuken), Ianna van Beginspiration, besloot ik toch eens mee te doen. Waarschijnlijk ook omdat het thema van deze maand hartige taarten is. En zoals jullie wellicht weten, ben ik een enorme fan van hartige taarten.

Dit recept ontstond tijdens een van de diners die ik maakte in Italië afgelopen maanden. Na een paar maanden bleek dat de basis van dit recept door verschillende koks ook in hun boeken werd meegenomen. Kennelijk is het zo’n logische combinatie dat meerdere koks er over schrijven. Kijk maar eens in de boeken van Bill Granger en Annabel Langbein, allebei geven ze een recept voor hartige taart met gecarameliseerde rode ui. Het recept voor gecarameliseerde rode ui haalde ik uit het kookboek van Donna Hay, kennelijk is dit echt iets voor Australische koks!

Mijn recept is iets uitgebreider, omdat ik er twee ingrediënten aan toe heb gevoegd. Deze maken de taart wel echt helemaal af.

Ingrediënten voor 1 taart:

1 x deeg voor hartige taart
400 gram geschilde pompoen, in stukjes gesneden
6 rode uien
75 gram bruine suiker (kan ook vervangen worden door honing)
75 ml balsamico-azijn
100 gram prosciutto, klein gesneden
verse tijm
150 gram feta, kleingesneden
4 eieren
200 ml melk

Hartige taart met gecarameliseerde ui, feta en pompoen(Maak het taartdeeg)
Snijd de uien in ringen. Bak deze in olie met de bruine suiker en balsamico-azijn tot ze zacht en bruin gekleurd zijn. Dit duurt wel even.
Ondertussen kook je de kleingesneden pompoen ongeveer 10 minuten op een laag vuur.
Meng dan de pompoen, feta, tijm, prosciutto en uien door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Doe de bodem in de vorm en schep het groentemengsel erop.

Je kunt deze taart eten zonder eieren en melk-mengsel. Toch is het ook wel erg lekker om dit wel toe te voegen. Mix dan de eieren en de melk door elkaar en giet dit over het groente mengsel heen. Zet in de oven op 175 graden, ongeveer 30 minuten.

4 thoughts on “Foodblogevent recept: Hartige taart met ui en pompoen

  1. Pingback: Gesmoorde rode ui |

  2. Pingback: Recept: Gesmoorde rode ui | Alles over eten

  3. Pingback: September in woord en beeld | Alles over eten

  4. Pingback: Foodblogevent september 2012: Hartige taart! | Beginspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s