Boek: Food & the City

Food & the city - Christine Van ImschootIk houd van koken, lezen, schrijven en foodshoppen. Dat laatste doe ik helaas veel te weinig, omdat ik miljonair zou moeten zijn om al het lekkers wat er te koop is op deze wereld aan te schaffen. Met het boek Food & the City kon ik toch een beetje virtueel foodshoppen en zonder al te grote financiële uitgaven de hele wereld over vliegen voor de lekkerste recepten en ingrediënten.

In Food & the City neemt de Vlaamse Christine Van Imschoot je mee naar Londen, Gent, Brussel, Amsterdam, Rome, Turijn (!) en Parijs. Toen ik begon met lezen had ik nog niet helemaal door dat dit boek geschreven was door een Vlaamse, tot ik bij de beschrijving van Amsterdam kwam en ik in de gaten kreeg dat dit boek nooit door een Nederlandse foodie geschreven kon zijn. Christine ging namelijk foodshoppen bij de Albert Heijn…. Ik vond dat wat opvallend, omdat ik de Albert Heijn zelf niet snel als foodshop walhalla zou bestempelen.

In Turijn (mijn favoriete Italiaanse stad) gaat ze gelukkig winkelen bij Eataly, het echte foodshopwalhalla!! Naast leuke tips om te foodshoppen in allerlei steden vind je ook een diversiteit aan recepten in het boek. De recepten uit Amsterdam zijn zwaardvis in de oven met gebakken venkel, risotto van witte asperges, wortelcrème met snippers van gerookte heilbot, een wok van zeeduivel en bananencake met karamelsaus.

Het boek is voltooid met een prachtige vormgeving, waardoor je je echt in het buitenland waant. De recepten zijn mooi afgewerkt en niet te moeilijk. Je hebt er alleen wel vaak bijzondere ingrediënten voor nodig. Die ze helaas niet in elk Nederlands dorp verkopen…..

Ik ga voor een gerecht uit Turijn, pasta met rijke tomatensaus en luxe gehaktballetjes. Even terugmijmeren naar mijn favoriete stad!

Wil je ook vanuit je luie stoel foodshoppen? Je bestelt Food & the City hier.

Food & the City is uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s