Recept: Pasta met rijke tomatensaus en luxe gehaktballetjes

Dit recept komt uit Food & the city van Christine van Imschoot.

Ingrediënten (4 personen):

Voor de balletjes:
1 handvol peterselie
4 eetlepels broodkruim
1 teentje knoflook
2 eetlepels ricotta
50 gram parmezaanse kaas
1 ei
1/2 kilo gehakt
peper en zout

Voor de tomatensaus:
1 ui
1 teen knoflook
1 geschilde aubergine
olijfolie
1 blik tomatenstukjes
2 gepelde tomaten
peper en zout
4 takjes peterselie
1 blokje groentebouillon
1 glas water

Maak de balletjes: hak de peterselie, het broodkruim en de knoflook fijn en meng dit samen met de ricotta, parmezaan en het ei door het gehakt. Kruid met peper en zout. Maak hier balletjes van en zet ze koud weg.

Maak de saus: snijd de ui, de knoflook en de aubergine fijn en fruit ze in olijfolie. Voeg de andere ingrediënten toe en laat alles zachtjes gaar worden. Pureer de saus in de keukenrobot of met de staafmixer.

Doe de saus in een grote pan en leg hierin de rauwe gehaktballetjes. Laat ze op een zacht vuurtje gaar worden in de saus en serveer ze met de pasta. Werk eventueel af met nog wat gemalen parmezaan, peterselie (en eventueel stukjes mozzarella).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s