Recept: Paddenstoelburgers met pompoensaus

Dit recept is afkomstig uit het boek Voetprintcooking van Dorien Soons.

Ingrediënten:

300 gram broccoli
300 gram meergranenrijst
5 sneetjes witbrood
400 gram paddenstoelmelange
5 eetlepels olie
2 kleine uien gesnipperd
verse kruiden
1 eetlepel ketjap
1 eidooier
zout en peper
1 kleine pompoen (250 gram)
50 ml rode wijn
2 eetlepels creme fraiche

Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de rijst 20 minuten volgens voorschrift op de verpakking, in een gesloten pak. Na 15 minuten kan de broccoli worden toegevoegd om 5 minuten mee te koken.

Verkruimel het brood. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekepan en fruit de ui circa 2 minuten. Laat de paddenstoelen circa 3 minuten meebakken. Giet het vocht af.

Meng in een kom het paddenstoelenmengsel met broodkruim, gesneden verse kruiden, ketjap en eierdooier. Breng op smaak met zout en peper. Kneed van het mengsel 4 burgers.

Snijd voor de saus de pompoen in stukjes en kook ze met de wijn ongeveer 10 minuten op laag vuur in een gesloten pan. Pureer de pompoen-wijnsaus, voeg de creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de overgebleven 3 eetlepels olie in de koekenpan en bak de burgers in circa 5 minuten rondom goudbruin. Verdeel de burgers met de pompoen-wijnsaus over 4 borden en serveer met rijst en broccoli.

Wil je nog 99 andere voetprint-vrije gerechten uitproberen, bestel het boek Voetprintcooking dan hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s