Boek: Recepten van Alain Passard

Recepten van Alain PassardAlain Passard staat bekend als de ***sterrenchef die groenten een hoofdrol geeft. In juli dit jaar kwam zijn boek Recepten van Alain Passard uit en daarin neemt hij ons mee op reis door de seizoenen en geeft hij recepten voor 50 recepten met groente en fruit in de hoofdrol.

Dit boek is net even anders dan andere boeken, net als de recepten. En misschien wel net als de chef zelf. De illustraties in het boek zijn kleine kunstwerken. Alain Passard maakte collages met kleine stukjes papier die hij uit tijdschriften scheurde. De kleuren hiervoor werden geïnspireerd door de gerechten die hij maakte. Maar het gebeurde ook dat hij eerst een collage maakte en van daaruit een recept bedacht. Elk recept heeft zijn eigen collage.

Alain Passard blijft natuurlijk wel een sterrenkok, dus de combinaties in de gerechten zijn spannend. Toch zijn de recepten simpel en bevatten ze niet al te veel ingrediënten. Een kok van de oude stempel dus. Niet te veel poespas en gewoon lekker eten!

De combinaties in de gerechten zijn soms wel heel spannend, zout en hartig gecombineerd met zoet en zuur, bijvoorbeeld ananas met olijfolie, banaan met madras-kerrie of aardappelen met rucola en frambozenazijn.

Ik kies voor een heerlijke winterse combinatie van pompoen en rode biet, morgen het recept!

Wil je ook experimenteren met Alain Passard? Je bestelt zijn boek hier.

Het boek De recepten van Alain Passard is uitgegeven bij Uitgeverij Terra Lannoo.

One thought on “Boek: Recepten van Alain Passard

  1. Pingback: Recept: Pompoen met rode biet | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s