Recept: Amandelrepen

Ik ben al tijden op zoek naar een lekker recept voor mueslirepen. En om eerlijk te zijn, heb ik het nog steeds niet gevonden. Ik begon er eens over na te denken, wat er toch is met die repen, die zo gemakkelijk zijn als tussendoortje, maar die mij niet helemaal blij maken. De smaak en substantie zijn vaak goed, alleen het gevoel wat ik na het eten heb in mijn mond vond ik niet prettig.

Het recept wat ik vond op Thuismaken.nl wilde ik daarom wel eens uitproberen. Het zou beter moeten zijn en inderdaad ook hier was de smaak goed en de structuur nog beter dan mijn vorige creaties, maar ik was nog niet helemaal blij. Toen kreeg ik een ingeving. Ik ga de repen maken met amandelmeel in plaats van havermout. Het toeval wil dat ik nog een enorme zak amandelmeel had staan, dus dat kwam goed uit. Verder mengde ik walnoten, dadels en rozijnen door het meel en zorgde ervoor dat het plakte door een klein beetje zelfgemaakte pindakaas en zelfgemaakte kweeperengelei.

Ik roerde de substantie door elkaar en was even bang dat het niet zou gaan werken. Maar het resultaat was verbluffend en ook nog eens heel erg snel klaar. En zo lekker!! Dus vanaf nu eet ik geen mueslirepen meer, maar amandelrepen!!Recept voor amandelrepen

Ingrediënten (bij benadering, want heb niet alles even goed opgeslagen):

100 gram amandelmeel
50 gram walnoten (gebroken)
100 gram dadels
50 gram rozijnen
1 grote eetlepel pindakaas
kweeperengelei (kun je ook vervangen door honing)
eventueel kaneelpoeder
1 eetlepel water

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Meng ook alle natte ingrediënten door elkaar. Roer vervolgens de droge en natte ingrediënten door elkaar tot een deeg (dit kan gewoon met een vork of lepel). Leg dit mengsel op een bakplaat (belegd met bakpapier) en spreid het uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter. Je vult hiermee een kleine bakplaat. Wil je meer, dan verdubbel je gewoon het recept!

Zet 10 a 15 minuten in de oven op 175 graden. Houd goed in de gaten en zorg dat de randen niet zwart worden.

Lekker als tussendoortje, als je honing gebruikt in plaats van kweeperengelei, dan is het nog supergezond ook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s